Your Cart
)

ΠΟΛΕΝΤΑ (ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ) ΒΙΟ 500gr

ΠΟΛΕΝΤΑ (ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ) ΒΙΟ 500gr Δημητριακά
ΠΟΛΕΝΤΑ (ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ) ΒΙΟ 500gr Δημητριακά
ΠΟΛΕΝΤΑ (ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ) ΒΙΟ 500gr Δημητριακά
ΠΟΛΕΝΤΑ (ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ) ΒΙΟ 500gr Δημητριακά
ΠΟΛΕΝΤΑ (ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ) ΒΙΟ 500gr

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Η πολέντα είναι ένα δημοφιλές πιάτο γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στην ιταλική και ευρωπαϊκή κουζίνα. Είναι φτιαγμένο από καλαμποκάλευρο κυρίως, το οποίο στη συνέχεια βράζεται σε νερό για να δημιουργήσει ένα χυλό. Ανάλογα με την ποικιλία, μπορεί να αλεστεί είτε  χονδροειδώς ή πιο λεπτά, και μπορεί να γίνει είτε από κίτρινο ή λευκό καλαμποκάλευρο. Η γεύση της είναι ουδέτερη και έτσι συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία πιάτων.

  • Κατασκευαστής: OLA BIO
  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ061

Χαρακτηριστικά

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
ΧώραΑΥΣΤΡΙΑ
Διατροφική Δήλωση ανά 100gΕνέργεια: 1595kj/377kcal - Λίπη: 1,8g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,70g - Υδατάνθρακες: 78g εκ των οποίων σάκχαρα: 6g - Φ.Ίνες: 9,4g - Πρωτεΐνες: 7,5g - Αλάτι: 0,020g
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου500gr
Barcode5204217902088
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
ΧώραΑΥΣΤΡΙΑ
Διατροφική Δήλωση ανά 100gΕνέργεια: 1595kj/377kcal - Λίπη: 1,8g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,70g - Υδατάνθρακες: 78g εκ των οποίων σάκχαρα: 6g - Φ.Ίνες: 9,4g - Πρωτεΐνες: 7,5g - Αλάτι: 0,020g
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου500gr
Barcode5204217902088

ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΛΕΝΤΑΣ

Υλικά: 

1/2 κούπα ελαιόλαδο βιο

2 κούπες πολέντα ΟΛΑ ΒΙΟ

1 γεμάτη κουταλιά αλεύρι ντίνκελ 1050 ΟΛΑ ΒΙΟ

1 κούπα ζάχαρη καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ

8 κουτ. σούπας μέλι ανθέων βιο

3,5 κούπες νερό

1 ξυλαράκι κανέλα κευλάνης  και 2 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια) ΟΛΑ ΒΙΟ

από μισή κούπα: καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης,

κράνμπερρυ και μύρτιλα μικρή περίπου 100γρ. ΟΛΑ ΒΙΟ

ψιλό ξύσμα από μισό πορτοκάλι

 

Παρασκευή:

 Σε ένα κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη καρύδας και το ξυλαράκι κανέλας και τα γαρύφαλα. Διαλύουμε εκεί μέσα το μέλι και κλείνουμε το μάτι. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ανακατέψει τη 1,5 κουτ. αλεύρι για να το ροδίσουμε. Ανακατεύουμε μέχρι το επιθυμητό χρώμα. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα. Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφαιρούμε από το νερό το ξύλο κανέλας και τα γαρύφαλα. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την πολέντα σιγά και ανακατεύοντας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να γίνει ενιαία η μάζα και την αδειάζουμε σε μια φόρμα ή σε ατομικά μπαλάκια ή φορμάκια. Πασπαλίζουμε με φρέσκια κανέλα ξύνοντας ένα ξυλάκι κανέλας. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.


ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣΣχετικά προϊόντα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥΕίδατε πρόσφατα

Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ061
Η πολέντα είναι ένα δημοφιλές πιάτο γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στην ιταλική και ευρωπαϊκή κουζίνα. Είναι φτιαγμένο από καλαμποκάλευρο κυρίως, το οπ..
Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ019
Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού, γνωστό στους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι το καλλιεργούσαν συστηματικά, κυρίως για την παρασκευή ψωμιού. (Ο Πυθ..