Υλικά:

  • 180-200γρ. κινόα ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 6 τομάτες
  • πιπέρι μαύρο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • αλάτι ανθός Μεσολογγίου ΟΛΑ ΒΙΟ
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο άθερμο Καλαμών
  • κουκουναρόσπορος ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • σταφίδες ξανθές ή μαύρες ΟΛΑ ΒΙΟ (προαιρετικά)
  • ανανάς (προαιρετικό)

 

Αφού έχετε βράσει την κινόα, κόβετε τις τομάτες και τις αδειάζετε σε ένα μπολ. Μέσα στο ίδιο μπολ ρίχνετε και την κινόα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το κουκουνάρι. Έπειτα ρίχνετε την κινόα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στην κατσαρόλα όπου σοτάρατε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι να μειωθούν ελάχιστα τα υγρά της τομάτας. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γεμίζετε τις τομάτες και τις τοποθετείτε στο ταψί. Τέλος, ρίχνετε ένα ποτήρι νερό στο ταψί και ελάχιστο ελαιόλαδο.

Καλή σας όρεξη!