ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΘΕΡΜΟ ΚΑΛΑΜΩΝ ΒΙΟ 750ml






ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Το Κτήμα Νικολόπουλου είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και
βρίσκεται 30 χλμ δυτικά της Καλαμάτας στα Διόδια του νομού Μεσσηνίας.
Αποτελείται από 100 στρέμματα με 2.000 ελαιόδεντρα που
καλλιεργούνται με πιστοποιημένο βιολογικό τρόπo από τη ΔΗΩ.
Το γλυκό κλίμα της περιοχής, το υψόμετρο των 400m και το
ασβεστούχο έδαφος είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για την καλλιέργεια της ελιάς και τη
παραγωγή ενός ιδιαίτερου εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, με λεπτή φρουτώδη
γεύση, αρωματικού, με την οξύτητα που είναι κύριος δείχτης ποιότητας να μη
ξεπερνά το 0,3% σε ελαϊκό οξύ.
Έτσι ξεκίνησε με ενθουσιασμό η τυποποίηση και η διάθεση
αυτού του πράσινου χρυσού του τόπου μας που φημίζεται σε όλο τον κόσμο.
Ελληνικό προϊόν Κτήμα Νικολόπουλου Διάθεση ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ.
- Κατασκευαστής: ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
- Κωδικός Προϊόντος: ΝΙΚ002
Χαρακτηριστικά
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
Βιολογικό Προϊόν | |
Χώρα | ΕΛΛΑΔΑ |
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | |
Βάρος Τεμαχίου | 750ml |
Τεμάχια Κιβωτίου | 12 |
Barcode | 5200362301035 |
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
Βιολογικό Προϊόν | |
Χώρα | ΕΛΛΑΔΑ |
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | |
Βάρος Τεμαχίου | 750ml |
Τεμάχια Κιβωτίου | 12 |
Barcode | 5200362301035 |
ΨΩΜΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το ψωμί, είναι το βασικό φαγητό της διατροφής μας όμως για τα άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί. Οι διαδικασίες παρασκευής του ψωμιού ποικίλουν καθώς και τα συστατικά για να το κάνουμε, έτσι μερικές φορές είναι πιο δύσκολο από ό, τι φαίνεται να βρούμε ένα καλό ψωμί με γεύση και να είναι και αφράτο.
Δεν βρίσκουμε εύκολα αρτοποιεία που να φτιάχνουν ψωμί χωρίς γλουτένη και στο σούπερ μάρκετ βρίσκουμε ένα πολύ βιομηχανικό ψωμί ... αλλά η λύση είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε! Στην κουζίνα μας το κάνουμε μόνοι μας! Τολμάς; Προετοιμάστε το φαγόπυρο, το οποίο θα χρειαστείτε
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 230 γραμμάρια αλεύρι από το φαγόπυρο ΟΛΑ ΒΙΟ
- 6 g μαγιά μπύρας Biovegan χωρίς γλουτένη
- 10 g ψύλλιουμ ΟΛΑ ΒΙΟ
- 60 γραμμάρια ηλιόσποροι ΟΛΑ ΒΙΟ
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιολάδο
- 280 ml νερού
- αλάτι Μεσολλογγίου
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Όταν ο φούρνος είναι ζεστός, βάλτε τους ηλιόσπορους στο δίσκο και αφήστε τους αρκετά για να αρχίσουν να γίνονται καφέ (περίπου 5 λεπτά). Όταν δείτε ότι είναι φρυγανισμένα, αφαιρέστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν για να τα αλέσουμε σε ένα μύλο.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα ξηρά υλικά, προσθέστε το λάδι και, τέλος, το νερό. Συνεχίστε να ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι. Πρέπει να έχει λίγη υγρασία, οπότε αν χρειαστεί προσθέστε λίγο περισσότερο νερό.
Έχετε ένα ορθογώνιο καλούπι προετοιμασμένο, απλώστε λίγο ελαιόλαδο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού εισάγετε τη ζύμη ψωμιού. Συμπληρώστε με μια σπάτουλα (την οποία έχετε βρέξει πρώτα) και κάντε μια γραμμή κατά μήκος της.
Βάλτε το στο φούρνο στους 180 ° C και αφήστε το να ψηθεί πάνω και κάτω για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Όταν βάλετε μια οδοντογλυφίδα, πρέπει να μένει καθαρή για να δείτε ότι είναι έτοιμο, αλλά αν θέλετε αφήστε το για λίγο περισσότερο στο φούρνο. Αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή και αφήστε το να κρυώσει για λίγο. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στο καλούπι.
Δημιουργήστε το δικό σας υγιεινό ψωμί με πολύτιμα υλικά από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ