ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΒΙΟ 500g




ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΒΙΟ 500gr
Το φαγόπυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνες Ε και Κ, φολικό οξύ, μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος.
Έχει ευεργετική δράση στην μείωση της χοληστερόλης και σταθεροποιεί τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, χάρη στις διαλυτές ίνες που περιέχει.
Δίνει ενέργεια στον οργανισμό και μπορεί να συμβάλει στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.
Υποκαθιστά καθημερινά τις πατάτες και το ρύζι, ενώ συνδυάζεται με τον αρακά και τα φασόλια. Ακόμη μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, σούπες και βραστά φαγητά.
- Κατασκευαστής: OLA BIO
- Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ020
Χαρακτηριστικά
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
Βιολογικό Προϊόν | |
Χώρα | ΚΙΝΑ |
Διατροφική Δήλωση ανά 100g | Ενέργεια: 1513kJ/362kcal - Λιπαρά: 1,7g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,3g - Υδατάνθρακες: 75,9g εκ των οποίων σάκχαρα: 0,1g - Φ. Ίνες: 4g - Πρωτεΐνες: 9,3g - Αλάτι: 0,005g |
ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
Προετοιμασία | Ξεπλένουμε 1 κούπα ωμό φαγόπυρο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το φαγόπυρο να γίνει αφράτο και να απορροφήσει όλο το νερό, για περίπου 15 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Καθώς βράζει, θα απορροφήσει τα υγρά του και μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε φρέσκα μυρωδικά. |
Μπορεί να περιέχει | ίχνη από σέλινο, δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, σόγια, σινάπι, γάλα, σησάμι, αυγά, φυστίκια αραχίδες, καρπούς με κέλυφος και προϊόντα αυτών. |
Να φυλάσσεται | σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από έντομα και οσμές. |
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | |
Βάρος Τεμαχίου | 500g |
Barcode | 5204217902033 |
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
Βιολογικό Προϊόν | |
Χώρα | ΚΙΝΑ |
Διατροφική Δήλωση ανά 100g | Ενέργεια: 1513kJ/362kcal - Λιπαρά: 1,7g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,3g - Υδατάνθρακες: 75,9g εκ των οποίων σάκχαρα: 0,1g - Φ. Ίνες: 4g - Πρωτεΐνες: 9,3g - Αλάτι: 0,005g |
ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
Προετοιμασία | Ξεπλένουμε 1 κούπα ωμό φαγόπυρο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το φαγόπυρο να γίνει αφράτο και να απορροφήσει όλο το νερό, για περίπου 15 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Καθώς βράζει, θα απορροφήσει τα υγρά του και μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε φρέσκα μυρωδικά. |
Μπορεί να περιέχει | ίχνη από σέλινο, δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, σόγια, σινάπι, γάλα, σησάμι, αυγά, φυστίκια αραχίδες, καρπούς με κέλυφος και προϊόντα αυτών. |
Να φυλάσσεται | σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από έντομα και οσμές. |
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | |
Βάρος Τεμαχίου | 500g |
Barcode | 5204217902033 |
ΨΩΜΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΧΩΡΙΣ
ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το ψωμί, είναι το βασικό
φαγητό της διατροφής μας όμως για τα άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη είναι
τόσο δύσκολο να βρεθεί. Οι διαδικασίες παρασκευής του ψωμιού ποικίλουν καθώς
και τα συστατικά για να το κάνουμε, έτσι μερικές φορές είναι πιο δύσκολο από ό,
τι φαίνεται να βρούμε ένα καλό ψωμί με γεύση και να είναι και αφράτο.
Δεν βρίσκουμε εύκολα
αρτοποιεία που να φτιάχνουν ψωμί χωρίς γλουτένη και στο σούπερ μάρκετ βρίσκουμε
ένα πολύ βιομηχανικό ψωμί ... αλλά η λύση είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε!
Στην κουζίνα μας το κάνουμε μόνοι μας! Τολμάς; Προετοιμάστε το φαγόπυρο, το οποίο
θα χρειαστείτε
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
-
230 γραμμάρια αλεύρι από το φαγόπυρο ΟΛΑ ΒΙΟ
-
6 g μαγιά μπύρας Biovegan χωρίς γλουτένη
-
10 g ψύλλιουμ ΟΛΑ ΒΙΟ
-
60 γραμμάρια ηλιόσποροι ΟΛΑ ΒΙΟ
-
2 κουταλιές της σούπας ελαιολάδο
-
280 ml νερού
-
αλάτι Μεσολλογγίου
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθερμάνετε το φούρνο
στους 180 ° C. Όταν ο φούρνος είναι ζεστός, βάλτε τους ηλιόσπορους στο δίσκο
και αφήστε τους αρκετά για να αρχίσουν να γίνονται καφέ (περίπου 5 λεπτά). Όταν
δείτε ότι είναι φρυγανισμένα, αφαιρέστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν για να τα
αλέσουμε σε ένα μύλο.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε
όλα τα ξηρά υλικά, προσθέστε το λάδι και, τέλος, το νερό. Συνεχίστε να
ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι. Πρέπει να έχει λίγη υγρασία, οπότε αν
χρειαστεί προσθέστε λίγο περισσότερο νερό.
Έχετε ένα ορθογώνιο
καλούπι προετοιμασμένο, απλώστε λίγο ελαιόλαδο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού
εισάγετε τη ζύμη ψωμιού. Συμπληρώστε με μια σπάτουλα (την οποία έχετε βρέξει
πρώτα) και κάντε μια γραμμή κατά μήκος της.
Βάλτε το στο φούρνο
στους 180 ° C και αφήστε το να ψηθεί πάνω και κάτω για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι
να ροδίσει ελαφρά. Όταν βάλετε μια οδοντογλυφίδα, πρέπει να μένει καθαρή για να
δείτε ότι είναι έτοιμο, αλλά αν θέλετε αφήστε το για λίγο περισσότερο στο φούρνο.
Αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή και αφήστε το να κρυώσει για λίγο. Στη
συνέχεια, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στο καλούπι.
Δημιουργήστε το δικό σας υγιεινό ψωμί με πολύτιμα υλικά από την ΒΙΟ ΥΓΕΙΑ.