ΠΟΛΕΝΤΑ (Σιμιγδάλι καλαμποκιού) ΒΙΟ ΧΥΜΑ 25Kg

ΠΟΛΕΝΤΑ (Σιμιγδάλι καλαμποκιού) ΒΙΟ ΧΥΜΑ  25Kg Προϊόντα Δημητριακών
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΙΤΑΛΙΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1595kj/377kcal - Πρωτεϊνες: 7,5γρ. - Φ.Ίνες: 9,4γρ. Υδατάνθρακες: 78γρ. - Εκ των οποίων σάκχαρα: 6γρ - Λίπη: 1,8γρ. - Εκ των οποίων κορεσμένα: 0,70γρ - Αλάτι: 0,020γρ.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 25Kg

Πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού).

Η πολέντα είναι και ονομασία φαγητού, το οποίο προκύπτει σιγοβράζοντας το αντίστοιχο υλικό σε νερό και μαγειρεύοντας μέχρι να γίνει χυλός. Τρώγεται όσο είναι μαλακό και καυτό, διαφορετικά, όταν κρυώσει, κόβεται σε φέτες, οι οποίες ψήνονται στο γκριλ ή τηγανίζονται. Είναι εξαιρετικό συνοδευτικό για τρόφιμα που έχουν μπρεζαριστεί.

Η πολέντα είναι ένα δημοφιλές πιάτο γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στην ιταλική και ευρωπαϊκή κουζίνα. Είναι κατασκευασμένο από καλαμποκάλευρο κυρίως , το οποίο στη συνέχεια βράζεται σε νερό για να δημιουργήσει ένα χυλό.
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εάν ψωμί που δεν ψήνεται στο φούρνο αλλά στην κατσαρόλα. Ανάλογα με την ποικιλία , μπορεί να αλεστεί είτε σε χονδροειδές ή πιο λεπτά , και μπορεί να γίνει είτε από κίτρινο ή λευκό καλαμποκάλευρο .
Η γεύση της είναι ουδέτερη και έτσι συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία πιάτων συνήθως με βάση το κρέας.

  • Κατασκευαστής: OLA BIO XYMA
  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΧ033
  • Χώρα :ΙΤΑΛΙΑ
  • Βάρος Συσκευασίας:25kg