ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΒΙΟ 1Κg

ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΒΙΟ 1Κg Άλευρα

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε ψωμί εύκολο και σπιτικό με καλαμποκάλευρο,

ένα σχετικά εύκολο ψωμί  που μοσχοβολάει και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Γίνεται με απλά υλικά και είναι πολύ αφράτο και εύγευστο. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος στην κουζίνα ούτε πολλές ώρες αναμονή για να το φτιάξετε! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Καλή επιτυχία!

Υλικά
⦁    4 κούπες καλαμποκάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ 
⦁    1 κούπα ζεστό νερό 
⦁    1 κουτ.γλ. αλάτι 
⦁    1 κουτ.σούπας ακατ.ζάχαρη ΟΛΑ ΒΙΟ 
⦁    1 κουτ.γλ. ξερή μαγιά 
ΣΥΝΤΑΓΗ 
Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε μια κούπα καλαμποκάλευρο με όλα τα υπόλοιπα υλικά
Ανακατεύουμε καλά σε ειδικό μίξερ ή με ειδικό εργαλείο
Αφήνουμε για μία ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί
Σε μια επιφάνεια ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο που έχει μείνει και ζυμώνουμε το καρβελάκι
Αφήνουμε να φουσκώσει για ακόμα μισή ώρα σε ζεστό σημείο
Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Το ψωμί εύκολο και σπιτικό με καλαμποκάλευρο είναι έτοιμο


Τυρόπιτα με καλαμποκάλευρο φέτα και λιαστές τομάτες
⦁    Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
⦁    Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
⦁    Έτοιμη σε : 40m
Υλικά
⦁    Μισό κιλό φέτα 
⦁    Λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη ΟΛΑ ΒΙΟ 
⦁    Μαύρες ελιές κομμένες χωρίς κουκούτσι 
⦁    400 γρ. καλαμποκάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ 
⦁    Δυόσμος ψιλοκομμένος 
⦁    150 γρ. ελαιόλαδο 
⦁    Λίγη ρίγανη και θυμάρι 
⦁    Αλάτι-πιπέρι 
Εκτέλεση 
⦁    Βράζουμε ένα λίτρο αλατισμένο νερό
⦁    Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε καλά
⦁    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά τα συνταγής εκτός από τις ελιές και αφήνουμε να ομογενοποιηθούν
⦁    Πασπαλίζουμε ένα λαδωμένο ταψί με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε το μείγμα
⦁    Ρίχνουμε τις ελιές και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς 
⦁    Η τυρόπιτα με καλαμποκάλευρο, λιαστή ντομάτα και ελιές είναι έτοιμη

 

Συνταγή για καλαμποκόψωμο με σπόρους chia

Υλικά
⦁    500 γρ.Καλαμποκάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ 
⦁    300 γρ.αλεύρι Τ.550 ΟΛΑ ΒΙΟ  
⦁    1αυγό 
⦁    21 γρ.μαγιά σε σκόνη 
⦁    1 κ.γ.αλάτι 
⦁    400 mlνερό χλιαρό 
⦁    80 mlελαιόλαδο 
⦁    20γρ σπόρους chia ΟΛΑ ΒΙΟ
Εκτέλεση
⦁    Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
⦁    Βάζουμε το αλεύρι Τ.550 και το καλαμποκάλευρο σε ένα μεγάλο μπολ και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση.
⦁    Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς στη λακκούβα μαζί με το αυγό, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ενιαία και μαλακή ζύμη. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ενώ αν είναι αραιή προσθέτουμε αλεύρι.
⦁    Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά.
⦁    Πλάθουμε 2 στρογγυλές ή 3 μακρόστενες φρατζόλες ρίχνοντας τους σπόρους chia από πάνω και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να φουσκώσουν.
⦁    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 30 λεπτά

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΕΛΛΑΔΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1454kj/344kcal - Πρωτεϊνες: 8,7γρ. - Φ. ίνες: 9,4γρ. Υδατάνθρακες: 66,3γρ. - Εκ των οποίων σάκχαρα: 1,30γρ - Λίπη: 2,8γρ. - Εκ των οποίων κορεσμένα: 0,40γρ - Αλάτι: 0,0γρ.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 1000gr
Bar-Code 5204217904099

ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ  ..........ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΨΩΜΙ

Το αλεύρι καλμποκιού είναι αλεύρι με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Έχει εξαιρετική γεύση αλλά είναι γενικά βαρύ και δύσκολο στην χρήση αλεύρι
Είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Α, σίδηρο και ασβέστιο. Δημιουργείστε αλμυρά και γλυκά εδέσματα, από ψωμί καλαμποκιού έως πίτες, κρέμες, ραβανί και ό,τι άλλο σας εμπνεύσει ο χρυσός καρπός.


 

 

  • Κατασκευαστής: OLA-BIO
  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ041
  • Χώρα :ΕΛΛΑΔΑ
  • Βάρος Τεμαχίου:1000gr

Ετικέτες: ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ, ΒΙΟ, 1Κg, Άλευρα, OLA-BIO