Μια εύκολη, εναλλακτική και γρήγορη συνταγή για Μαγειρίτσα με μανιτάρια από την Βιουγεία

Υλικά για 12 άτομα:

  • Αρκετή ποσότητα μανιταριών (περίπου 600 γραμμάρια, κρίνετε εσείς την ποσότητα ανάλογα τις μερίδες που θέλετε) σε φέτες (Bioinside) κατεψυγμένα ή σε μπουκαλάκι πάλι μανιτάρια σε φέτες Dennree
  • 2 - 3 λίτρα νερό
  • ½ κούπα λάδι καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 10-12 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα ρύζι καρολίνα ΟΛΑ ΒΙΟ
  • αλάτι Ιμαλάϊων ΟΛΑ ΒΙΟ
  • πιπέρι μαύρο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • ταχίνι ολικής άλεσης ΟΛΑ ΒΙΟ
  • χυμός 2-3 λεμονιών

*Για αυγολέμονο, μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ταχίνι ολικής ΟΛΑ ΒΙΟ και χυμό λεμονιού.

 

Προαιρετικά:

  • 1 κύβος λαχανικών χαμηλό αλάτι Natur Compagnie

 

Προετοιμασία:

Σε μία κατσαρόλα βάζετε λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια που έχετε ψιλοκόψει, όπως και τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά. Επόμενο βήμα είναι να ρίξετε τα μανιτάρια τα οποία έχει ξεβγάλει καλά (και έναν ζωμό λαχανικών, αν επιθυμείτε, για λίγη παραπάνω γεύση ) και αφήνεται να βράζουν περίπου περίπου 15 λεπτά. Ενδιάμεσα θα ρίχνετε όσο νερό χρειαστεί! Στην συνέχεια προσθέστε και το ρύζι και αφήστε για άλλα 20 λεπτά. Ετοιμάστε σε ένα μπολ χυμό τριών λεμονιών και ταχινού και ρίξτε το όταν θα είναι έτοιμο και το ρύζι και ανακατέψτε για λίγα λεπτά. Σερβίρετε την ζεστή!

Καλή σας απόλαυση!