ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟ ΧΥΜΑ 5Kg

ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟ ΧΥΜΑ  5Kg
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΕΛΛΑΔΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1402kj/340kcal - Πρωτεϊνες: 24γρ. - Φ.Ίνες:18γρ.- Υδατάνθρακες: 40,90γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα:1,98 g - Λίπη:1,05γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:0,28 gr - Αλάτι: 0,016γρ.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 5Kg

ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ  

Τα φασόλια γίγαντες από την παραγωγό Στεργίου Σοφία που βρίσκεται στην Μικρολίμνη Πρεσπών, είναι λευκά σε χρώμα και ξεχωρίζουν από άλλα φασόλια άλλων περιοχών και άλλων χωρών στο σχήμα τους, στο μέγεθός τους, στην φωτεινότητα του προϊόντος και φυσικά στην ποιότητά τους. Είναι λεπτόφλουδα - ευκολόβραστα (50' λεπτά βράσιμο και 60' χύλωμα) με ιδιαίτερη γεύση που οφείλεται στο μικροκλίμα και την εδαφική σύσταση της περιοχής των Πρεσπών . Μαγειρεύονται σε σούπα (φασολάδα) ή πιάζ.
Ο σπόρος είναι ντόπιας προέλευσης και η καλλιέργεια απόλυτα παραδοσιακή. Έχουν υψηλή διατροφική αξία απόλυτα εναρμονισμένη με την φιλοσοφία της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και συγκεκριμένα προσφέρουν στον οργανισμό μας καλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνες χωρίς την παρουσία κορεσμένων λιπαρών.
Διαθέτουν επίσης άμυλο, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο, κάλιο και άλλα ανόργανα στοιχεία. Η περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες συμβάλλει στην βελτίωση της κινητικότητας του εντέρου και συντελεί στην μείωση της χοληστερίνης, αφού παρασύρεται ένα μέρος αυτής προς αποβολή στο έντερο.

Παραγωγός Στεργίου Σοφία Μικρολίμνη Πρεσπών

  • Κατασκευαστής: OLA BIO XYMA
  • Κωδικός Προϊόντος: ΧΥΜ105
  • Χώρα :ΕΛΛΑΔΑ
  • Βάρος Συσκευασίας:5kg