ΤΟΝΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΧΩΡΙΣ ΔΕΡΜΑ MSC 180ΓΡ




ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
ΤΟΝΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΧΩΡΙΣ ΔΕΡΜΑ MSC 180ΓΡ
Φιλέτο τόνου (thunnus albacares) που
προέρχεται από τις περιοχές των Μαλδιβών. 2-4 φιλέτα βαθιάς κατάψυξης, που οι
μέθοδοι αλίευσής του είναι κάτω από αυστηρές προδιαγραφές, γι’ αυτό και η
GREENPEACE συνιστά την αγορά τόνου που έχει αλιευτεί με αυτές τις μεθόδους (MSC).
Ο τόνος είναι ένας τύπος μπλε ψαριού. Τα
μπλε ψάρια είναι εκείνα με δείκτη λίπους μεγαλύτερο από 10%, ενώ τα λευκά ψάρια
έχουν λίπος λιγότερο από 5%. Αν και μπορεί να φαίνεται το αντίθετο, δεδομένου
του υψηλότερου επιπέδου λίπους, ο τόνος είναι ένα από τα ψάρια που
καταναλώνονται περισσότερο σε πολλές χώρες. Στην αγορά τόνο βρίσκουμε σε
διάφορες μορφές: φρέσκο, κατεψυγμένο ή κονσερβοποιημένο. Ο ωμός τόνος είναι ένα
από τα κύρια συστατικά της ιαπωνικής κουζίνας.
Ο τόνος είναι μια εξαιρετική πηγή λιπαρών
οξέων Ωμέγα 3 και ως εκ τούτου θεωρείται μια υγιεινή για την καρδιά τροφή, αλλά
τα άτομα με υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωσή
του.
Τα μέρη που καταναλώνονται περισσότερο
από τον τόνο είναι η κοιλιά, το φιλέτο και το κόκκινο κρέας. Η κοιλιά είναι το
πιο παχύρρευστο και ζουμερό μέρος, οπότε είναι καλύτερο να το μαγειρέψετε στο
φούρνο ή στη σχάρα. Η οσφυϊκή χώρα είναι το πιο ξηρό και πιο μυώδες μέρος, γι' αυτό
είναι το μέρος που χρησιμοποιείται και καταναλώνεται και ωμό.
* Βιώσιμη αλιεία είναι η διατήρηση επαρκούς πληθυσμού ψαριών στους ωκεανούς και η προστασία του περιβάλλοντος καθώς και των απειλούμενων ειδών. Με τη σήμανση MSC διασφαλίζεται η υπεύθυνη επιλογή πρώτων υλών και η χρήση ορθών πρακτικών αλίευσης.
- Κατασκευαστής: OLA-BIO
- Κωδικός Προϊόντος: 2ΒΙΟ006
Χαρακτηριστικά
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
Χώρα | East Central Atlantic Ocean |
Συστατικά | τόνος albacore (tonus alalunga), φιλέτο χωρίς δέρμα. |
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 606kJ/140kcal - Λίπη: 4g εκ των οποίων κορεσμένα: 1,2g - Υδατάνθρακες: 0,7g εκ των οποίων σάκχαρα: 0,5g - Πρωτεΐνες: 26g - Αλάτι: 0,29g |
ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
Προετοιμασία | Μια μέρα πριν τη χρήση βάλτε τα στο ψυγείο και αφήστε να ξεπαγώσουν. Mην καταψύχετε ξανά μετά την απόψυξη. Τηγάνι: για περίπου 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Φούρνο: προθερμάνετε στους 200C, ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε με παγωμένο προϊόν προσθέστε λίγα ακόμη λεπτά στο χρόνο του μαγειρέματος. |
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | |
Βάρος Τεμαχίου | 180g |
Τεμάχια Κιβωτίου | 10 |
Bar-Code | 5903769980574 |
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
Χώρα | East Central Atlantic Ocean |
Συστατικά | τόνος albacore (tonus alalunga), φιλέτο χωρίς δέρμα. |
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 606kJ/140kcal - Λίπη: 4g εκ των οποίων κορεσμένα: 1,2g - Υδατάνθρακες: 0,7g εκ των οποίων σάκχαρα: 0,5g - Πρωτεΐνες: 26g - Αλάτι: 0,29g |
ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
Προετοιμασία | Μια μέρα πριν τη χρήση βάλτε τα στο ψυγείο και αφήστε να ξεπαγώσουν. Mην καταψύχετε ξανά μετά την απόψυξη. Τηγάνι: για περίπου 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Φούρνο: προθερμάνετε στους 200C, ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε με παγωμένο προϊόν προσθέστε λίγα ακόμη λεπτά στο χρόνο του μαγειρέματος. |
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | |
Βάρος Τεμαχίου | 180g |
Τεμάχια Κιβωτίου | 10 |
Bar-Code | 5903769980574 |
Φιλέτα τόνου με μουστάρδα
Ελαφρύ και χορταστικό φαγητό, ταιριάζει με βραστά χόρτα εποχής.15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά
Υλικά:
Μερίδες: 6
6 φιλέτα
ή φέτες τόνου, 150 - 160 γρ. το καθένα*
Για τη σάλτσα:
6
κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο και κατά
προτίμηση βιολογικό)
1
ματσάκι άνηθος φρέσκος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
80
ml ελαιόλαδο
1 κουτ.
γλυκού ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Σάλτσα και μαρινάρισμα: Σε ένα βαθύ
σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε
καλά. Βάζουμε τα φιλέτα τόνου στο σκεύος και τα γυρίζουμε 1-2 φορές ώστε να
βραχούν από τη σάλτσα. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε στο
ψυγείο μέχρι την ώρα που θα ψήσουμε τα φιλέτα, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ψήσιμο: Λίγο πριν βγάλουμε τον τόνο από το ψυγείο, προθερμαίνουμε το φούρνο
στους 200° C. Μεταφέρουμε τα φιλέτα τόνου με τη σάλτσα
σε ένα ταψάκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου
15 λεπτά. Σερβίρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι ή
χόρτα της εποχής βραστά.