ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΓΛΥΚΟ ΒΙΟ 330g

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΓΛΥΚΟ ΒΙΟ 330g Χωρίς Γλουτένη
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Συστατικά γλυκό καλαμπόκι*,νερό, θαλασσινό αλάτι.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 343kj/82kcal - Λίπη: 2,6g εκ των οποίων κορεσμένα:0,4g - Υδατάνθρακες: 9,2g εκ των οποίων σάκχαρα: 4,2g - Πρωτεΐνες: 3,10g - Αλάτι: 0,40g
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 330g
Τεμάχια Κιβωτίου 6
Bar-Code 4009309654477

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙ ( χωρίς γλουτένη)

Το καλαμπόκι ή αραβόσιτος ή αραποσίτι ( σίταρος ή σιταροπούλα στην Κύπρο) έχει την επιστημονική ονομασία Zea mays. Η ελληνική επιστημονική ονομασία του φυτού είναι Αραβόσιτος ο κοινός ή Ζέα η μαΰς. Είναι σιτηρό της οικογένειας των Ποοειδών (Poaceae) ή Αγρωστωδών (Gramineae) και κατάγεται από την Αμερικάνικη ήπειρο όπου ήδη πριν από 5.500 χρόνια το καλλιεργούσαν οι Ίνκας, οι Μάγια και οι Αζτέκοι. Η Ελληνική ονομασία του, «αραβόσιτος», σημαίνει «ο σίτος (σιτάρι) των Αράβων» και εισήχθη στην Ελλάδα το 1600 από τη Βόρεια Αφρική.                                         

Το καλαμπόκι είναι βασική πηγή διατροφής σε πολλές χώρες. Επίσης το ψωμί που παράγεται από το καλαμπόκι,είναι γνωστό με το όνομα μπομπότα. Το άμυλο καλαμποκιού (γνωστό και ως κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου) χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στην παραγωγή αμυλούχων προϊόντων και στην αλλαντοποιία. Στη Λατινική Αμερική το καλαμπόκι χρησιμοποιείται ως βάση ενός είδος ζύμης από την οποία παρασκευάζονται οι «τορτίγιας», επίπεδες πίτες που αντικαθιστούν το ψωμί.    

Στη διατροφή επίσης χρησιμοποιείται και το λάδι του καλαμποκιού, το γνωστό αραβοσιτέλαιο. Οι κόκκοι του καλαμποκιού, με κατάλληλη επεξεργασία, μπορεί να γίνουν και αλκοόλη βιομηχανικής χρήσης.

  • Κατασκευαστής: MARSCHLAND
  • Κωδικός Προϊόντος: ΡΙΛ251
  • ΧΩΡΑ:ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  • ΒΑΡΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ:330gr
  • Τεμάχια Κιβωτίου:6