ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΔΙΚΟΚΚΟ ΛΕΥΚΟ BIO 400ΓΡ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΔΙΚΟΚΚΟ ΛΕΥΚΟ BIO 400ΓΡ Λευκά

.ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΔΙΚΟΚΚΟΥ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά:

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 4 αγκινάρες
  • 2 φρ. κρεμμυδάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • ½ φλ. παρμεζάνα η πεκορίνο
  • ½ φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γλ. φρέσκια ρίγανη η 1 κ.γλ. ξερή
  • 2 κ.γτουςλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:
Βράζουμε το σπαγγέτι σε αρκετό αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις αγκινάρες.
Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί, τη φέτα, τις ελιές, τη ρίγανη και βράζουμε άλλα 3 λεπτά
Τέλος ρίχνουμε το σπαγγέτι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε 4 πιάτα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΕΛΛΑΔΑ
Συστατικά αλεύρι δίκκοκο σίτου*, νερό. *προϊόν βιολογικής γεωργίας Χρόνος βραζμού: 6 - 8 λεπτά
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 360kj/162kcal - Πρωτεϊνες: 12γρ. -Φ.Ίνες: 4γρ.- Υδατάνθρακες: 73γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα: 1,60g - Λίπη: 1,20γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα: gr - Αλάτι:0γρ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 400gr
Τεμάχια Κιβωτίου 14
Bar-Code 5204217914920

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ......ένα μυστικό 10.000 χρόνων
Το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει

Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφόρο γεωργία, ενώ δεν χρειάζεται λιπάσματα και φυτοφάρμακα, αποτελώντας άριστη τροφή ενώ η μεταποίησή του δίνει υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντα.

Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένας από τους αρχαιότερους σπόρους δημητριακών αφού έχει καλλιεργηθεί στην Ελλάδα από την παλαιολιθική περίοδο. Αργότερα, στην εποχή του χαλκού εμφανίζονται τα άλλα σιτηρά όπως το μονόκοκκο, το ντίνκελ και αργότερα μεταλλάξεις όπως το μαλακό, το σκληρό. 
Σύμφωνα με ευρήματα σε ανασκαφές στη Μικρά Ασία ανακαλύφθηκαν σπόροι δίκοκκου σιταριού από το 12.000 π.Χ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί από δίκοκκο σιτάρι, θεωρώντας πολύ σημαντική και θρεπτική την αξία του. Στην αρχαιότητα δεν έτρωγαν ψωμί από απλό σιτάρι (μονόκοκκο). Αυτό το είχαν ως τροφή των ζώων και το ονόμαζαν πυρρό. Σχετικές αναφορές έχουμε από τον Όμηρο στην Ιλιάδα αλλά και από διάφορους κλασικούς. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε τη στρατιά του μόνο με το συγκεκριμένο δημητριακό.


  • Κατασκευαστής: OLA-BIO
  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ368
  • Χώρα:ΕΛΛΑΔΑ
  • ΒΑΡΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ:400gr
  • Τεμάχια Κιβωτίου:14