ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ ΒΑΘΜΟΥ C ΒΙΟ 189ml

ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ ΒΑΘΜΟΥ C ΒΙΟ 189ml Γλυκαντικά

ΨΩΜΑΚΙΑ VEGAN ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ & koko dairy free


Απλά μια ακόμη μέρα για να πάει μέχρι το Σαββατοκύριακο εάν έχετε λίγο επιπλέον χρόνο γιατί να μην περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε αυτά τα σπιτικά ζεστά ψωμάκια. 

Είναι πραγματικά vegan και yummy!


Συστατικά:

  • 65 γραμ. βούτυρο καρύδας Koko Spread
  • 50g ζάχαρη άχνη ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 250ml ρόφημα καρύδας Koko 
  • 7g ξηρή μαγία
  • 400 γραμμάρια αλεύρι 550 ΟΛΑ ΒΙΟ
  • ½ κουταλάκι αλάτι Μεσολογγίου 
  • 100g σταφίδα ξανθιά ΟΛΑ ΒΙΟ 
  • 50 γραμμάρια κράνμπερρυ ΟΛΑ ΒΙΟ
  • Ηλιέλαιο (για λίπανση)

Σταυροί:

  • 25 γραμμάρια αλεύρι Τ.550 ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1+1/2 κ.γλυκού σιρόπι σφενδάμου
  • Μαρμελάδα βερίκοκου (αραιωμένη με νερό)


Συνταγή:

Ζεσταίνετε το βούτυρο Koko Spread σε μια κατσαρόλα απαλά μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι. Όταν λιωθεί αφαιρέστε από τη ζέστη και ανακατώστε τη ζάχαρη άχνη & το ρόφημα καρύδας Koko

Πασπαλίζουμε τη ζύμη πάνω από το μείγμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κάτσει για 2 λεπτά.

Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε ένα ξεχωριστό μπολ. Κάνετε ένα πηγάδι στη μέση & ρίξτε το ζεστό υγρό μείγμα στο μίγμα αλευριού, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι το μίγμα να σχηματίζει μια μαλακή σφαίρα.

Γυρίστε το μίγμα σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 5 λεπτά για να κάνετε μια ομαλή, εύπλαστη ζύμη.

Ζυμώνουμε τα φρούτα στη ζύμη, λίγο κάθε φορά, για 2 λεπτά ή μέχρι να διανεμηθούν ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο κύπελλο & κάλυμμα με λαδωμένο φιλμ προσκόλλησης.

Αφήστε να διογκωθεί σε ένα ζεστό μέρος για 1½ ώρες

Επιστρέψτε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε ελαφρά, στη συνέχεια διαιρέστε σε 12 μερίδες.

Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε απόσταση 1 ½ εκατοστόμετρα μεταξύ τους σε ένα δίσκο ψησίματος με επένδυση από χαρτί ψησίματος. Χαλαρώστε τα λίγο με την παλάμη του χεριού σας. Κάλυψτε με λαδωμένο φιλμ προσκόλλησης & αφήστε τα να φουσκώσουν για 50 λεπτά. Τα ψωμάκια πρέπει να αγγίζουν το ένα το άλλο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και αφαιρέστε τη μεμβράνη από τα ψωμάκια.

Για να κάνετε το σταυρό διακόσμηση, ανακατέψτε το αλεύρι με 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό για να κάνετε μια ομαλή πάστα.

Βάλτε την πάστα σε ένα σωλήνα διακόσμησης. Γραμμές σωληνώσεων στην κορυφή κάθε σειράς των ψωμιών σε μια κατεύθυνση και στη συνέχεια στην άλλη.

Ψήστε τα ψωμάκια στο κέντρο του φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να αυξηθούν και να ροδίσουν.

Βουρτσίστε τα ζεστά ψωμάκια με αραιωμένη μαρμελάδα βερίκοκου και αφήστε να κρυώσει λίγο πριν ξετρελαθείτε με την υπέροχη γεύση τους.

Νόστιμες συνταγές vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΚΑΝΑΔΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1129kj/270kcal - Λίπη: 0γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα: 0g - Υδατάνθρακες: 67g Εκ των οποίων σάκχαρα: 58g - Φ. Ίνες: 0g - Πρωτεΐνες: 0g - Αλάτι: 0mg
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 189ml
Τεμάχια Κιβωτίου 12
Bar-Code 5204217920181

ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ ΒΙΟ 187ml

Σιρόπι σφενδάμου φτιάχνεται από τον χυμό των δέντρων maple. Στο κρύο κλίμα του Καναδά που αναπτύσσονται τα δέντρα αποθηκεύουν άμυλο στις ρίζες και στον κορμό τους πριν από τον Χειμώνα.
Αρχές της Άνοιξης και για λίγες μόνο εβδομάδες καθώς σταδιακά σκουραίνει και πικραίνει κάνουν τρύπες στους κορμούς των δέντρων και συγκεντρώνουν τον χυμός σε κουβάδες.

Το σιρόπι σφενδάμου μετά την περισυλλογή του θερμαίνεται για να αποβάλει το νερό που περιέχει στη φυσική του μορφή.
Σήμερα η ονομασία προστατεύεται, και υπάρχουν βαθμοί που δίνονται για να διακρίνει κανείς την ποιότητά τους.
Extra Light, Grade A και Grade Β.
Η καλύτερη είναι η Εxtra Light και είναι η πρώιμη, η πρώτη συγκομιδή.Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι η περιεκτικότητα του σε μαγγάνιο και ψευδάργυρο, επίσης να γνωρίζετε ότι τα δύο κουταλάκια του γλυκού αποδίδουν και 34 θερμίδες

Το σιρόπι σφενδάμου είναι ένα υγιεινό γλυκαντικό, πλούσιο σε διατροφικά στοιχεία, που συνοδεύει μούσλι, ροφήματα, πουτίγκες, επιδόρπια, γιαούρτι κ.α.
Η διαφορά του από το μέλι είναι ότι όταν θερμανθεί δεν χάνει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.

Το νόστιμο αυτό γλυκαντικό είναι αντιοξειδωτικό και περιέχει ριβοφλαβίνη, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας. Επίσης περιέχει αρκετό ψευδάργυρο, αλλά και ασβέστιο. Τόσο η υφή όσο και η γεύση του ταιριάζουν πολύ με το παγωτό ή με το γιαούρτι μας.

Εισάγεται από Καναδά  για την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ

  • Κατασκευαστής: OLA-BIO
  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ581
  • Χώρα :ΚΑΝΑΔΑ
  • Βάρος Τεμαχίου:189ml
  • Τεμάχια Κιβωτίου:12