ΡΥΖΙ JASMIN ΒΙΟ 500gr
ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ & ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ
Υλικά:
- 1 φλ. ρύζι jasmine ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1/2 φλ. φιστίκια κάσιους ανάλατα ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1/4 φλ.σπόρους κάνναβης ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1/3 κ.γ. κανέλα κευλάνης ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι καρύδας
- Αλάτι Μεσολογγίου
Συνταγή:
Σε αντικολλητικό σκεύος ψήνουμε τα κάσιους μέχρι να αποκτήσουν απαλό καφέ χρώμα.
Ξεπλένουμε και μουλιάζουμε το ρύζι για 30'.
Στραγγίζουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1,5 φλ. νερό. Αλατίζουμε ελαφρά.
Ανάβουμε το μάτι και μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε να μείνει σκεπασμένο μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά (περίπου 10'). Δεν ανακατεύουμε και δεν ανοίγουμε το καπάκι.
Μετά τα 10' σβήνω τη φωτιά και αφήνω το ρύζι να "ξεκουραστεί" για ακόμα 10'.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τα κάσιους τους σπόρους κάνναβης και την κανέλα και ανακατεύουμε με πιρούνι για να γίνει πιο αφράτο.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
Βιολογικό Προϊόν | |
Χώρα | ΤΑΥΛΑΝΔΗ |
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 1558kj/367kcal - Λίπη: 2,4g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,3g - Υδατάνθρακες: 77,7g εκ των οποίων σάκχαρα: 0,10g - Φ. Ίνες: 2,8g - Πρωτεΐνες: 7,4g - Αλάτι: 0,030g |
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | |
Βάρος Τεμαχίου | 500gr |
Bar-Code | 5204217906161 |