ΡΥΖΙ JASMIN ΒΙΟ 500gr

ΡΥΖΙ JASMIN ΒΙΟ 500gr Ρύζι

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ & ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ

Υλικά:

  • 1 φλ. ρύζι jasmine ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1/2 φλ. φιστίκια κάσιους ανάλατα ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1/4 φλ.σπόρους κάνναβης ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1/3 κ.γ. κανέλα κευλάνης ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι καρύδας
  • Αλάτι Μεσολογγίου

Συνταγή:

Σε αντικολλητικό σκεύος ψήνουμε τα κάσιους μέχρι να αποκτήσουν απαλό καφέ χρώμα.

Ξεπλένουμε και μουλιάζουμε το ρύζι για 30'. 

Στραγγίζουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1,5 φλ. νερό. Αλατίζουμε ελαφρά. 

Ανάβουμε το μάτι και μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε να μείνει σκεπασμένο μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά (περίπου 10'). Δεν ανακατεύουμε και δεν ανοίγουμε το καπάκι.

Μετά τα 10' σβήνω τη φωτιά και αφήνω το ρύζι να "ξεκουραστεί" για ακόμα 10'.

Προσθέτουμε το βούτυρο, τα κάσιους τους σπόρους κάνναβης και την κανέλα και ανακατεύουμε με πιρούνι για να γίνει πιο αφράτο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΤΑΥΛΑΝΔΗ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1558kj/367kcal - Λίπη: 2,4g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,3g - Υδατάνθρακες: 77,7g εκ των οποίων σάκχαρα: 0,10g - Φ. Ίνες: 2,8g - Πρωτεΐνες: 7,4g - Αλάτι: 0,030g
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 500gr
Bar-Code 5204217906161

ΡΥΖΙ JASMIN ΒΙΟ ΟΛΑ ΒΙΟ

 Ένα ιδιαίτερα αρωματικό μακρύσπερμο ρύζι με ονομασία προερχόμενη από το γνωστό μας γιασεμί. Έχει πολλαπλές χρήσεις στην μαγειρική και το χρησιμοποιούμε συνήθως για να δώσουμε μια ανατολίτικη γεύση στα πιάτα μας. Καλλιεργείται στην Ταυλάνδη σε μεγάλο υψόμετρο κυρίως και είναι ιδανικό για ένα υπέροχο πιλάφι καθώς δεν λασπώνει εύκολα.


  • Κατασκευαστής: OLA-BIO
  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ049
  • Χώρα :ΤΑΥΛΑΝΔΗ
  • Βάρος Τεμαχίου:500gr