ΡΥΖΙ ARBORIO ΒΙΟ 500gr

ΡΥΖΙ ARBORIO ΒΙΟ 500gr Ρύζι

Συνταγή

Για το ζωμό λαχανικών

Η επιλογή των λαχανικών είναι βασικά θέμα προσωπικού γούστου; από τα βασικά είναι το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι, από εκεί και πέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσο, πατάτα, μαϊντανό, φινόκιο, κόλιαντρο, σκόρδο και ντομάτα. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, ξαφρίζοντας την επιφάνεια αν χρειάζεται. Μαγειρεύουμε μέχρι να ελευθερωθούν οι γεύσεις των λαχανικών, για 45 λεπτά με 1 ώρα.,σουρώνουμε σε λεπτή σήτα.

Συνταγή για ρυζότο με λαχανικά εποχής

Για το ριζότο:
2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο ΟΛΑ ΒΙΟ
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για το τελείωμα
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά βούτυρο

Για τα λαχανικά πριμαβέρα:

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κουταλιές κρεμμύδι
4 μικρά κολοκυθάκια
8 σπαράγγια
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
2 τοματίνια
το λευκό μέρος από ένα πράσο
αλάτι ΙΜΑΛΑΙΩΝ
φρεσκοκομμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το ριζότο ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο με το βούτυρο σ' ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το ρύζι και μόλις γυαλίσει ρίχνουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το πιει, προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό μέχρι να μας χυλώσει το ρύζι αλλά να παραμείνει al dente. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 με 22 λεπτά. Σ' ένα άλλο σκεύος φτιάχνουμε τα λαχανικά πριμαβέρα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά εκτός από τα τοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις μαραθούν μετά από 5 λεπτά περίπου, τα βγάζουμε στην άκρη. Όταν αρχίσει το ριζότο να πλησιάζει προς το τέλος, προσθέτουμε τα λαχανικά πριμαβέρα. Μόλις είναι έτοιμο, σβήνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση και το βούτυρο για να χυλώσει. Πασπαλίζουμε με φλούδες παρμεζάνας και σερβίρουμε. Καλή όρεξη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΙΤΑΛΙΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1633kj/385kcal - Πρωτεϊνες: 8,6γρ. - Ίνες: 0,3γρ. Υδατάνθρακες: 86,3γρ.- Εκ των οποίων σάκχαρα: 1γρ - Λίπη: 0,50γρ. - Εκ των οποίων κορεσμένα:0,10γρ - Αλάτι: 0,01γρ.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 500gr
Bar-Code 5204217906147

ΡΥΖΙ ΑΡΜΠΟΡΙΟ  ΟΛΑ ΒΙΟ

Το Αρμπόριο είναι ένα άσπρο, μικρόκκοκο ρύζι που καλλιεργείται στις περιοχές του Πιεμόντε και της Λομβαρδίας στη Βόρεια Ιταλία. Το Αρμπόριο έχει ένα μαργαριταρένιο, στρογγυλό, παχουλό κόκκο, που αποτελεί τη βάση για το ρυζότο. Όπως και το Καρναρόλι, είναι ένα ρύζι ιδανικό για ρυζότο, που χαρακτηρίζεται από υψηλή απορροφητικότητα και μια σφιχτή, αλλά «κολλώδη» υφή. Αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι ιδανικά για την παρασκευή ενός νοτισμένου, ελαφρώς κολλώδους ρυζότο, στο οποίο οι κόκκοι διατηρούν την ιδιαίτερη τους ταυτότητα. 
Αυτό που το κάνει ξεχωριστό, είναι η υψηλότερη από το κανονικό ποσότητα διαλυτού αμύλου, που εκλύεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Το άμυλο είναι αυτό που κάνει το ρυζότο κρεμώδες. Το πιάτο ρυζότο δεν αναφέρεται μόνο στο ρύζι, αλλά και στην ιδιαίτερη τεχνική μαγειρέματος του ρυζιού. Το Αρμπόριο χρειάζεται 18 λεπτά για να μαγειρευτεί. Είναι έτοιμο όταν είναι al dente, μαλακό εξωτερικά και σφιχτό στο κέντρο.

Προιόν ΟΛΑ ΒΙΟ για την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ

Παράγεται στην Ιταλία

  • Κατασκευαστής: OLA-BIO
  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ152
  • Χώρα :ΙΤΑΛΙΑ
  • Βάρος Τεμαχίου:500gr

Ετικέτες: ΡΥΖΙ ARBORIO