ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ 20gr
Παρασκευή:
- 1 φακελάκι Biovegan παράγοντας ψησίματος,
- 550g αλεύρι ολικής αλέσεως,
- 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι,
- 500 ml χλιαρό νερό
Σύσταση: Το αλεύρι σίτου ή ντίνκελ είναι ιδιαίτερα κατάλληλο (μην χρησιμοποιείτε τη σίκαλη).
1. Σε ένα λεπτό, ψηλό δοχείο, ρίχνετε σιγά-σιγά το περιεχόμενο του φακέόυ σε 350 ml χλιαρού νερού με ένα χτυπητήρι ενώ ανακατεύετε. Στη συνέχεια ανακατεύουμε 300 γραμμάρια αλεύρου ολικής αλέσεως με ξύλινη κουτάλα (χωρίς μέταλλο) καλά και ομοιόμορφα και τελικά σκονίζουμε τη ζύμη με λίγο αλεύρι ολικής αλέσεως. Καλύψτε το δοχείο καλά και τυλίξτε με πετσέτες σε πλαστική σακούλα (θερμική επίδραση).
Φυλάσσετε σε ομοιόμορφα θερμό χώρο στους 30-35 ° C (ελέγξτε με θερμόμετρο) για περίπου 12 ώρες.
2. Προσθέστε 150 ml χλιαρό νερό στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε 150 γραμμάρια αλεύρου και σκόνης ολικής αλέσεως με αλεύρι ολικής αλέσεως. Καλύψτε και καλά και τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος (30-35 ° C) για περίπου 5-8 ώρες. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μέχρι και το μισό.
3. Στη συνέχεια, προσθέστε 100 γραμμάρια αλεύρου ολικής αλέσεως και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε καλά. Βάλτε σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Καλυμμένα και καλά τυλιγμένα για 2 ώρες σε ζεστό ζυμάρι (30-35 ° C) ώριμα.
4. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180 ° C για 60 λεπτά.
5. Βγάλτε το ψωμί έξω από το καλούπι και αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα. Η ακριβής τήρηση των πληροφοριών σχετικά με το χρόνο και τη θερμοκρασία είναι σημαντική.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
Βιολογικό Προϊόν | |
Χώρα | ΓΕΡΜΑΝΙΑ |
Συστατικά | Άμυλο αραβοσίτου*. προζύμι. (*=Προϊόν βιολογικής γεωργίας) |
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 1600kj/ 337kcal - Λίπη: <0.5g εκ των οποίων κορεσμένα: <0.1g - Υδατάνθρακες: 93g - Εκ των οποίων σάκχαρα: 0g - Φ. Ίνες: 0g - Πρωτεΐνες: <0,5g - Αλάτι: 0.10g |
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | |
Βάρος Τεμαχίου | 20gr |
Τεμάχια Κιβωτίου | 12 |
Bar-Code | 4005394141021 |