ΚΕΧΡΙ ΒΙΟ 500gr

ΚΕΧΡΙ ΒΙΟ  500gr Δημητριακά

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΕΧΡΙΟΥ

Υλικά: Για κάθε μία κούπα κεχριού προσθέστε 2 κούπες νερό και μια κουταλιά ελαιόλαδο.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να βράσει είναι περίπου 20'. 

Προετοιμασία:
Στο μεταξύ εσείς ψιλικόψτε ένα καρότο μισό κρεμμύδι και δύο σκελίδες σκόρδο. Μόλις το κεχρί είναι έτοιμο βγάλτε το απ'τη φωτιά και προσθέστε τα λαχανικά. Όταν το κεχρί συνδυαστεί με όσπρια και ωμούς ξηρούς καρπούς δίνει πρωτεΐνη αντίστοιχη με αυτή του κρέατος. 


Το κεχρί μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό πρωινό γεύμα,αν σε αυτό προσθέσουμε μέλι,κανέλα,ξηρούς καρπούς,σταφίδες και το αγαπημένο μας φρούτο κομμένο σε μικρά κομμάτια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1582kj/348kcal - Λίπη: 4,20g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,70g - Υδατάνθρακες: 64,30g εκ των οποίων σάκχαρα: 0g - Φ.Ίνες: 8,50g - Πρωτεΐνες: 11,50g - Αλάτι: 0,001g
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 500gr
Bar-Code 5204217902026

ΚΕΧΡΙ ΒΙΟ  500gr 
Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού, ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι το καλλιεργούσαν συστηματικά, κυρίως για την παρασκευή ψωμιού. (Ο Πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές του ως την ιδανική τροφή). 
Υπάρχουν αναφορές στη βίβλο για τη χρήση του κεχριού σε τύπο άζυμου ψωμιού. Το κεχρί είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα νιασίνη, φολικό οξύ και Β6.
Περιέχει σίδηρο,ασβέστιο,κάλιο,μαγνήσιο,χαλκό και ψευδάργυρο. Δεν περιέχει γλουτένη , έτσι μπορεί να αντικαταστήσει το σιτάρι στο διαιτολόγιο ατόμων, τα οποία πάσχουν από κοιλιοκάκη ή άλλης μορφής αλλεργία στο σιτάρι. Το μαγνήσιο προστατεύει την καρδιά μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, ρίχνει την υψηλή πίεση και ελαττώνει την συχνότητα των κρίσεων ημικρανίας.
Οι φυτικές ίνες του κεχριού βοηθούν στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης λίθων στη χολή, μειώνουν την έκκριση των χολικών αλάτων τα οποία σε περίσσεια οδηγούν στο σχηματισμό πέτρας. Επίσης καθυστερεί την απορρόφηση σακχάρων στο έντερο, με αποτέλεσμα το επίπεδό τους στο αίμα να αυξάνεται σταδιακά και όχι απότομα. Οι λιγνάνες, που περιέχονται σε αφθονία στο κεχρί, μετατρέπονται από τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου, σε ουσίες που επίσης δρουν προστατευτικά για την καρδιά και παράλληλα αναφέρεται πως μπορεί να μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης διάφορων ορμονοεξαρτώμενων τύπων καρκίνου, ιδιαίτερα του μαστού.
Το κεχρί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φώσφορο, ένα ανόργανο στοιχείο που εκτελεί πληθώρα λειτουργιών στον οργανισμό. Το κεχρί έχει την ιδιότητα να αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον οργανισμό και με αυτόν τον τρόπο ηρεμεί το σώμα και βελτιώνει την διάθεση.
Το Κεχρί είναι μια από τις αγαπημένες τροφές των χορτοφάγων, γιατί με τις φυτικές του ίνες δημιουργεί αίσθημα πληρότητας στο στομάχι, ενώ ταυτόχρονα εφοδιάζει τον οργανισμό με καλής ποιότητας πρωτεΐνη. Λόγω του μαγνησίου που περιέχει το κεχρί είναι κατάλληλο για αθλητές που προπονούνται εντατικά πχ ποδηλάτες, δρομείς μεγάλων αποστάσεων οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν κράμπες στα πόδια.

  • Κατασκευαστής: OLA-BIO
  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ019
  • Χώρα :Βουλγαρία
  • Βάρος Τεμαχίου:500gr

Ετικέτες: ΚΕΧΡΙ, ΒΙΟ, 500gr, Προϊόντα, Δημητριακών, OLA-BIO