Έλαια Βάσεις

Έλαια Βάσης

Είναι φυτικάέλαια που φτιάχνονται από σπόρους, καρπούς ή πυρήνες φυτών. Στα φυτικά έλαιαμπορούμε να διαλύσουμε τα αιθέρια έλαια έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα απλώσουμεστο δέρμα. Αυτά τα λάδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε scrub, λοσιόν,lip balmκαι κρέμες. Τα φυτικά έλαια δεν έχουν δυνατή μυρωδιά. Μπορούμε συνήθως νααναμίξουμε ένα λάδι βάσης με άλλο και να έχουμε καταπληκτικά αποτελέσματα. Γιαπαράδειγμα το λάδι jojoba είναι “παχύ” άρα θα ήταν καλό να το αναμίξουμε με έναάλλο.

Τα φυτικά έλαιαή έλαια βάσης εξάγονται από διάφορα μέρη των φυτών. Είναι πλούσια σε θρεπτικάσυστατικά και ιδανικά για την υγεία της επιδερμίδας, αφού χαρίζουν τηναπαραίτητη τροφή και ενυδάτωση. Χρησιμοποιούνται απευθείας πάνω στην επιδερμίδατου προσώπου ή του σώματος και στα μαλλιά και εμπλουτίζονται με αιθέρια έλαια.Είναι τελείως αγνά και δεν προκαλούν ερεθισμούς ή άλλες ανεπιθύμητεςπαρενέργειες.

Πώς χρησιμοποιούνται

Τα έλαια βάσηςμπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσια για μασάζ στο σώμα, ως θεραπεία ενυδάτωσης καιτόνωσης για τα μαλλιά και το πρόσωπο, αλλά και ως βάσεις για να φτιάξετεκαλλυντικά με αιθέρια έλαια. Όπως είναι γνωστό, τα αιθέρια έλαια, αδιάλυτα, δενμπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή με το δέρμα λόγω της δραστικότητάς τους.Αναμιγνύοντας, όμως, το αιθέριο έλαιο μέσα σε λάδι βάσης μπορεί να απλωθεί σεόλο το σώμα.

• Επίσης,χρησιμοποιούνται για ενυδάτωση, ώστε να προστατεύουν το δέρμα και να εμποδίζουντην εξάτμιση της υγρασίας του. Προσφέρουν στο δέρμα απαραίτητα λιπαρά οξέα,βιταμίνες και μέταλλα, ενώ αποτελούν και ιδανικές θεραπείες για τα μαλλιά.

• Μπορούν ακόμηνα συνδυαστούν μεταξύ τους, ανάλογα με τις τους ιδιότητες, τη μυρωδιά και τηνπυκνότητά τους. Ως προς την πυκνότητά τους, διακρίνονται στα πυκνά, όπως τοελαιόλαδο, τα οποία λειτουργούν ως προστατευτική ασπίδα για το δέρμα, και σταπιο αραιά, όπως το λάδι χοχόμπα, το οποίο απορροφάται εύκολα και γρήγορα.

Τα φυτικά λάδιαμπορεί να προέρχονται :

• Από τον καρπό του φυτού

• Από το κουκούτσι-σπόρο

Από την εκχύλιση ενός βοτάνου σε ένα λάδι βάσης

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

Βαλσαμέλαιο 100ml

Βαλσαμέλαιο 100mlΒΑΛΣΑΜΕΛΑΙΟ......το φυσικό γιατρικό.Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυτικά..

Καστορέλαιο 100ml

ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ 100ml Το καστορέλαιο, ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο αποτελεί ένα είδος φυτι..

Λάδι καρύδας ΒΙΟ 100ml

BΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ H καρύδα είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και ..

Ριγανέλαιο Βιο 100ml

ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ 100mlΤο ριγανέλαιο είναι ικανό να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φ..

Αμυγδαλέλαιο Βιο 100ml

Αμυγδαλέλαιο Βιο 100mlΤο βιολογικό αμυγδαλέλαιο Bioland είναι βρώσιμο ψυχρής έκθλιψης 100% καθαρό, α..

Λάδι κάνναβης BIO 250ml

Λάδι κάνναβης BIO 250mlΤο βιολογικό κανναβέλαιο Bioland παράγεται από ελληνικούς σπόρους κάνναβης κα..

Λάδι μαύρο κύμινο Βιο 100ml

Λάδι μαύρο κύμινο Βιο 100mlΤο λάδι Μαύρο Κύμινο Bioland παράγεται με ψυχρή έκθλιψη (πίεση) των σπόρω..

Έλαια Βάσεις