Έλαια Βάσεις

Έλαια Βάσης

Είναι φυτικάέλαια που φτιάχνονται από σπόρους, καρπούς ή πυρήνες φυτών. Στα φυτικά έλαιαμπορούμε να διαλύσουμε τα αιθέρια έλαια έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα απλώσουμεστο δέρμα. Αυτά τα λάδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε scrub, λοσιόν,lip balmκαι κρέμες. Τα φυτικά έλαια δεν έχουν δυνατή μυρωδιά. Μπορούμε συνήθως νααναμίξουμε ένα λάδι βάσης με άλλο και να έχουμε καταπληκτικά αποτελέσματα. Γιαπαράδειγμα το λάδι jojoba είναι “παχύ” άρα θα ήταν καλό να το αναμίξουμε με έναάλλο.

Τα φυτικά έλαιαή έλαια βάσης εξάγονται από διάφορα μέρη των φυτών. Είναι πλούσια σε θρεπτικάσυστατικά και ιδανικά για την υγεία της επιδερμίδας, αφού χαρίζουν τηναπαραίτητη τροφή και ενυδάτωση. Χρησιμοποιούνται απευθείας πάνω στην επιδερμίδατου προσώπου ή του σώματος και στα μαλλιά και εμπλουτίζονται με αιθέρια έλαια.Είναι τελείως αγνά και δεν προκαλούν ερεθισμούς ή άλλες ανεπιθύμητεςπαρενέργειες.

Πώς χρησιμοποιούνται

Τα έλαια βάσηςμπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσια για μασάζ στο σώμα, ως θεραπεία ενυδάτωσης καιτόνωσης για τα μαλλιά και το πρόσωπο, αλλά και ως βάσεις για να φτιάξετεκαλλυντικά με αιθέρια έλαια. Όπως είναι γνωστό, τα αιθέρια έλαια, αδιάλυτα, δενμπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή με το δέρμα λόγω της δραστικότητάς τους.Αναμιγνύοντας, όμως, το αιθέριο έλαιο μέσα σε λάδι βάσης μπορεί να απλωθεί σεόλο το σώμα.

• Επίσης,χρησιμοποιούνται για ενυδάτωση, ώστε να προστατεύουν το δέρμα και να εμποδίζουντην εξάτμιση της υγρασίας του. Προσφέρουν στο δέρμα απαραίτητα λιπαρά οξέα,βιταμίνες και μέταλλα, ενώ αποτελούν και ιδανικές θεραπείες για τα μαλλιά.

• Μπορούν ακόμηνα συνδυαστούν μεταξύ τους, ανάλογα με τις τους ιδιότητες, τη μυρωδιά και τηνπυκνότητά τους. Ως προς την πυκνότητά τους, διακρίνονται στα πυκνά, όπως τοελαιόλαδο, τα οποία λειτουργούν ως προστατευτική ασπίδα για το δέρμα, και σταπιο αραιά, όπως το λάδι χοχόμπα, το οποίο απορροφάται εύκολα και γρήγορα.

Τα φυτικά λάδιαμπορεί να προέρχονται :

• Από τον καρπό του φυτού

• Από το κουκούτσι-σπόρο

Από την εκχύλιση ενός βοτάνου σε ένα λάδι βάσης

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

ΒΑΛΣΑΜΕΛΑΙΟ 100ml

ΒΑΛΣΑΜΕΛΑΙΟ 100mlΒΑΛΣΑΜΕΛΑΙΟ......το φυσικό γιατρικό.Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυτικά..

ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ 100ml

ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ 100ml Το καστορέλαιο, ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο αποτελεί ένα είδος φυτικ..

ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ Βιο 100ml

ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΤο ριγανέλαιο είναι ικανό να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα από μικρόβια, ..

ΛΑΔΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ BIO 250ml

ΛΑΔΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ BIO 250mlΤο βιολογικό κανναβέλαιο Bioland παράγεται από ελληνικούς σπόρους κάνναβης κα..

ΛΑΔΙ ΜΑΥΡΟ ΚΥΜΙΝΟ ΒΙΟ 100ml

ΛΑΔΙ ΜΑΥΡΟ ΚΥΜΙΝΟ ΒΙΟ 100mlΤο λάδι Μαύρο Κύμινο Bioland παράγεται με ψυχρή έκθλιψη (πίεση) των σπόρω..

Έλαια Βάσεις