ΜΠΑΡΑ ΛΕΜΟΝΙ MATCHA ΜΕ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Posted by biohealth 23/09/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

Απολαυστικές μπάρες χωρίς ζάχαρη με γεύση λεμόνι και μάτσα με βάση το γάλα αμυγδάλου Ecomil

Βάση:

  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1/2 φλιτζάνι ωμά ολόκληρα αμύγδαλα
  • 5 κουταλιές λιωμένο λάδι καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 4 κουταλιές σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 4 κουταλιές νερό

Κρέμα Matcha: 

  • 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου Ecomil
  • 1/2 κουταλάκι υγρής στέβιας Santiveri
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού άγαρ σκόνη άγαρ
  • 1 κουταλιά της σούπας μάτσα σε σκόνη

Κρέμα λεμονιού:

  • 1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου Ecomil
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι υγρής στέβιας Santiveri
  • 1/2 κουταλάκι άγαρ άγαρ σκόνη

Βάση: Βάλτε τα αμύγδαλα και το αλεύρι σε έναν μπλέντερ και επεξεργαστείτε μέχρι να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια αμυγδάλων. Προσθέστε τα άλλα συστατικά και επεξεργαστείτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να είναι όλα καλά ενσωματωμένα και ομοιογενή. Τοποθετήστε ένα καλούπι 20 × 20 cm με λαδόκολα, πιέστε καλά και ψήστε για 20 λεπτά.
Κρέμα Matcha: Βάλτε το γάλα αμυγδάλου μαζί με τη στέβια σε μια 
κατσαρόλα και βάλτε σε βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμότητα στο ελάχιστο. Προσθέστε το άγαρ άγαρ και την μάτσα, ανακατεύετε καλά φροντίζοντας ώστε να μην παραμείνουν σβόλοι. Ανακατεύετε πολύ συχνά για περίπου 3 λεπτά. 
Αφήστε να κρυώσετε μερικά δευτερόλεπτα και βάλτε τη βάση, να κρυώσει.
Κρέμα λεμονιού: Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όπως για τη κρέμα μάτσα. Αυτή τη φορά βάζετε το χυμό λεμονιού μαζί με το γάλααμυγδάλου. Προσθέστε την matcha και αφήστε να κρυώσει για δύο ώρες.
Κόψτε και απολαύστε.

Υπέροχες δημιουργίες vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ