Tάρτα γλυκοπατάτας με κακάο και σπόρους κάνναβης

Posted by biohealth 10/09/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

Συνταγή για τάρτα γλυκοπατάτας με κακάο και σπόρους κάνναβης

Συστατικά για την παρασκευή μιας τάρτας:

Συστατικά:

  • 600 γραμμάρια μαγειρεμένης γλυκοπατάτας.
  • 5 μεσαία αυγά
  • 50 ml γάλακτος καρύδας ή αμυγδάλου Ecomil
  • ¼ φλιτζάνι λιναρόσπορο αλεσμένο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • ¼ φλιτζάνι λιωμένο λάδι καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 κουταλιές κανέλας κευλάνης ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ ΟΛΑ ΒΙΟ
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαίων

Προετοιμασία της τάρτας:
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε νερό για να μαγειρέψουμε τις γλυκές πατάτες. Ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες και τις κόψτε σε κύβους για να μαγειρεύουν γρηγορότερα.
Όταν το νερό έχει βράσει, προσθέστε τις γλυκοπατάτες και μαγειρέψτε περίπου 30 λεπτά περίπου. 
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα συστατικά και χτυπάμε μέχρι να υπάρξει μια ομοιογενής μάζα. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη ζύμη. Αν θέλετε να είναι πιο γλυκιά, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη καρύδας ή χουρμάδες.
Αφήστε τη ζύμη να ηρεμήσει για μισή ώρα, έτσι ώστε να αφομοιώσει το υγρό του κέικ.
Βάζουμε ένα στρογγυλό καλούπι ή τοποθετούμε ένα χαρτί ψησίματος.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200º για 10 λεπτά.
Ρίξτε τη ζύμη στο καλούπι και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικά κομμένα καρύδια.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180º. Δοκιμάστε με ένα πιρούνι την τάρτα,αν βγεί καθαρό είναι έτοιμη αλλιώς συνεχίστε για άλλα 15 λεπτά.
Αφήνεται να κρυώσει για μισή ώρα και ενώ προετοιμάζεται το κακάο.

Πώς να προετοιμάσετε το κακάο και την κάνναβη:

Συστατικά:

  • 200 γραμμάρια μαγειρεμένης γλυκοπατάτας.
  • 50 γραμμάρια εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
  • ¼ φλιτζάνι γάλα σμυγδάλου ή καρύδας ECOMIL
  • 8 κουταλιές σκόνης κακάου ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 3 κουταλιές της σούπας μακά ή 4 χουρμάδες ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας Κευλάνης
  • 4 κουταλιές σπόρων κάνναβης ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 κουταλιές της ταχίνι ΟΛΑ ΒΙΟ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι

Διαδικασία:
Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά και ανάλογα με το βαθμό πάχους που θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο φυτικό γάλα ή όχι.
Καλύψτε το κέικ με αυτή την κάλυψη ομοιόμορφα.
Διακοσμήστε με τριμμένη καρύδα και σπόρους κάνναβης.

Υπέροχες δημιουργίες vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ