ΤΖΑΤΖΙΚΙ VEGAN ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Posted by biohealth 05/08/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

ΤΖΑΤΖΙΚΙ VEGAN ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Το απολαυστικό gourme ελληνικό πιάτο που χαρακτηρίζει την ελληνική μας κουζίνα τώρα και σε vegan διάσταση.
Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Υλικά:

  • 500gr γιαούρτι σόγιας PROVAMEL φυσική γεύση
  • 1 αγγούρι τριμμένο
  • 3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50gr σπόρους κάνναβης ΟΛΑ ΒΙΟ
  • ψιλοκομμένο άνιθο
  • αλάτι πιπέρι
  • Εναλλακτικά σας δίνουμε την δυνατότητα για το γιαούρτι σόγιας να το κατασκευάσετε και μόνοι σας

Υλικά για το γιαούρτι

  • 1/2lit ρόφημα σόγιας φυσικό NATURGREEN
  • 6 κουτ σούπας μηλόξυδο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 3/4 κουτ αλάτι
  • 3 1/2 κουτ.σούπας κόρν φλάουερ ΟΛΑ ΒΙΟ

Συνταγή:
Πλένουμε το αγγούρι, το στεγνώνουμε και το τρίβουμε με τη φλούδα του. Το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε να πάει παντού το αλάτι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαραθεί. Το στύβουμε καλά με τα χέρια να φύγουν όλα τα περιττά υγρά και το βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι σόγιας,(το έτοιμο ή αυτο που έχουμε φτιάξει μόνοι μας) το σκόρδο, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και .
Τέλος, προσθέτουμε τον άνιθο και τους σπορους κάνναβης.
Ανακατεύουμε και παγώνουμε στο ψυγείο.
Νόστιμες δημιουργίες vegana από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ
Φωτογραφία του χρήστη ΒιοΥγεία.