ΠΟΥΤΙΓΚΑ CHIA ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ & ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Posted by biohealth 05/08/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

ΠΟΥΤΙΓΚΑ CHIA ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ & ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Σήμερα, προτείνουμε πουτίγκα του με σπόρους chia!
Οι σπόροι Chia είναι μια άριστη πηγή ωμέγα-3, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ασβέστιο κ.α. Θεωρούνται ένα superfood.
Έχουν πολλά οφέλη, όπως η διευκόλυνση της εντερικής διέλευσης, να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.
Υλικά για 1-2 άτομα:
- 120 ml γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη ECOMIL
- 130ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ECOMIL
- 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι αγαύης
- 3 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
- 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι σόγιας ή καρύδας
Προετοιμασία:
-Ανακατέψτε τους σπόρους Chia με τα φυτικά γάλατα. 
Αφήστε να φουσκώσει 10/15 λεπτά.
- Προσθέστε το σιρόπι αγαύης και το φυτικό γιαούρτι σόγιας ή καρύδας ,και ανακατεύουμε.
- Το τοποθετούμε σε ένα μπολ ή πιάτο.
- Διακοσμήστε ανάλογα με το γούστο.
Εμείς αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα σμέουρα, μπανάνες, granola, και τριμμένη καρύδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κομπόστα, σοκολάτα ... ή ό, τι θέλετε!
Υπέροχες vegan δημιουργίες από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ