ΠΟΥΤΙΓΚΑ CHIA ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Posted by biohealth 05/08/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

ΠΟΥΤΙΓΚΑ CHIA ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Συστατικά:
Για την κομπόστα

  • 140γρ.κόκκινα φρούτα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. της σούπας σπόρους chia ΟΛΑ ΒΙΟ

για ΠΟΥΤΙΓΚΑ

  • 240 ml ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ECOMIL 
  • 120 ml κρέμα μαγειρικής καρύδας ECOMIL 
  • εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
  • 1-2 κουτ. της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουτ. της σούπας αμυγδαλοβούτυρο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 65 γραμ.σπόρους chia ΟΛΑ ΒΙΟ

Συνταγή:
Σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει κόκκινα φρούτα και χυμό πορτοκαλιού.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέστε τους σπόρους Chia, ανακατεύουμε.
Διαιρέστε αυτό το μίγμα μεταξύ των κύπελλα και το βάζετε στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου με την κρέμα καρύδας, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, σιρόπι σφενδάμου και το αμυγδαλοβούτυρο. Ανακατέψτε τα πάντα για να γίνει ομοιογενές.
Προσθέστε τους σπόρους chia και ανακατεύουμε μια-δυο φορές
Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο και περιμένετε 10 λεπτά. Βάλτε την πουτίγκα για την κομπόστα στο φλιτζάνια. Αφήστε το για τουλάχιστον 2 ώρες.
Απολαυστικές δημιουργίες vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ