ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ VEGAN ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Posted by biohealth 05/08/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ VEGAN ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Συστατικά:

  • 1 μέτριο κολοκύθι 
  • 1 πακέτο φυσικό τόφου 500gr
  • 1 τεμ. κρέμα αμυγδάλου 200ml ECOMIL
  • 100gr κουκουνάρι ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα tamari
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρεβιθιού ΟΛΑ ΒΙΟ
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη ΟΛΑ ΒΙΟ

Συνταγή:
1. Κάνουμε την σάλτσα με ελαιόλαδο δύο κουταλιές της σούπας ταμάρι και ρίγανη, βάζουμε και μαρινάρουμε το τόφου σε κύβους για 2 με 3 λεπτα ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
2. Σε ένα τηγάνι καθαρό χωρίς λάδι ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά 50 γρ κουκουνάρια και τα αποθηκεύουμε ξεχωριστά. 
Διατηρούμε τα υπόλοιπα κουκουνάρια για να τα προσθέσουμε αργότερα.
3. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τους κύβους τόφου θερμότητας μέχρι να γίνουν τραγανοί. Αφαιρέστε από τη φωτιά και κρατήστε τους στην άκρη
4. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το 1/2 κρέμας αμυγδάλου Ecomill και το αλεύρι ρεβιθιού. 
5. Όταν αρχίσει να πήζει το μείγμα tofu βάλτε και το κουκουνάρι. Κατεβάστε από την φωτιά.
6. Πλένετε καλά το κολοκύθι και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες ή ένα σπιράλ που χρησιμοποιούμε για μακαρόνια.
7. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά που έχουμε φτιάξει σε ένα πιάτο και προσθέτουμε την υπέροχη σάλτσα Vegana
Tip 
Σημειώστε ότι το κολοκυθάκι περιέχει πολύ νερό. Το νερό από το ίδιο το φαγητό, ειδικά αν είναι ωμό, περιέχει πολλή ζωτικότητα και είναι πολύ ευεργετικό, αλλά πρέπει να το κόβουμε λίγο πριν το σερβίρισμα.
Δημιουργίες vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ