ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ vegan

Posted by biohealth 05/08/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ vegan

Συνταγή με μπεσαμέλ από γάλα αμυγδάλου για ένα νόστιμο δείπνο με φίλους ή την οικογένεια!

Συστατικά:

  • 1 μανιτάρια κουπάκι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • Μια δωδεκάδα ντοματάκια μικρά
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ΟΛΑ ΒΙΟ
  • λάδι καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ

Φυτική μπεσαμέλ:

  • 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες 
  • 500ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ECOMIL
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζωμός λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ρυζιού ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 ολόκληρα γαρίφαλα ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι & Πιπέρι

Συνταγή:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
2. Κόψτε το μελιτζάνες σε λεπτές λωρίδες, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ, σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, κολοκυθάκια, ντοματίνια και κόκκινο πιπέρι. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίστε το βράσιμο. Μόλις λαχανικά μας γίνουν al dente, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες και το σπανάκι και το βάζουμε σε μια πλευρά.
4. Τώρα βάλτε τις φέτες το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε το γάλα 

αμυγδάλου ECOMIL και το νερό. Προσθέστε τη σκόνη ζωμός, το γαρύφαλλο και τα φύλλα δάφνης. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το γαρίφαλο και τα φύλλα δάφνης και τοποθετήστε το τηγάνι πίσω στη φωτιά. Φέρεται σε βρασμό και να προσθέσετε το αλέυρι ρυζιού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα σε μια ομαλή σάλτσα. Ρίχνουμε περιοδικά αλάτι και πιπέρι!
5. Σε ένα μεγάλο πιάτο, προσθέτουμε το μισό μείγμα λαχανικών, από πάνω 4-5 ομοιόμορφα φύλλα λαζάνια, βεβαιωθείτε ότι όλα καλύπτονται χωρίς επικάλυψη φύλλων. Στη συνέχεια, προσθέστε το άλλο μισό των λαχανικών και τη μελιτζάνα, περισσότερα φύλλα λαζάνια από πάνω μέχρι να εξαπλωθεί η λευκή σάλτσα. Τοποθετείστε τις ντομάτες στην κορυφή (ολόκληρα ή τεμαχισμένα) και τοποθετήστε το στο φούρνο για να μαγειρεύετε για 50-60 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να γίνεται καφέ και τραγανή στην κορυφή.

6. Απολαύστε με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα!

Νόστιμες δημιουργίες vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ