TΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΑΡΥΔΑ - ΜΠΑΝΑΝΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Posted by biohealth 05/08/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

TΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΑΡΥΔΑ - ΜΠΑΝΑΝΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά για τηγανίτες

  • 1 1/2 φλιτζάνι πίτουρο βρώμης ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη ECOMIL
  • 1 1/2 μεγάλη μπανάνα

Σάλτσα

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι αγάβης
  • 1/2 μεγάλη μπανάνα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη ECOMIL

Πρόσθετα

  • 1 φλιτζάνι βατόμουρα φράουλες ή κράνμπερρυ ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη καρύδα ΟΛΑ ΒΙΟ

Συνταγή:
1. Αναμείξτε τo πίτουρο βρώμης σε ένα αλεύρι βρώμης για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρις ότου επιτευχθεί μία σκόνη σαν υφή
2. Ανακατέψτε το αλεύρι βρώμης με γάλα καρύδας και 1 μπανάνα για περίπου 1 λεπτό για να σχηματιστεί το μείγμα τηγανιτών
3. Κόβουμε το 1/2 μπανάνα σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα τηγανιτών
4. Τοποθετήστε ένα τηγάνι πάνω στην εστία και αλείψτε με λίγο λάδι καρύδας, στη συνέχεια με το κουτάλι πέρνουμε από το μείγμα και δημιουργούμε τις τηγανίτες σε κύκλους, ψήνοντας για περίπου 2 λεπτά (ποσότητες συστατικών που δίνονται πρέπει να κάνει 4 μικρές τηγανίτες)
Σάλτσα
Ανακατέψτε το κακάο σε σκόνη, σιρόπι αγάβης, μπανάνα και γάλα καρύδας για 30 δευτερόλεπτα για να δημιουργήσουν σάλτσα σοκολάτας
Σερβίρισμα
Κόβουμε τα βατόμουρα σε μικρά κομμάτια
Στοιβάζουμε τις τηγανίτες με τα βατόμουρα μεταξύ τους
Περιχύνουμε τη σάλτσα σοκολάτας και πασπαλίζουμε αποξηραμένη καρύδα στην κορυφή της στοίβας
Γλυκειές δημιουργίες vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ