ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ

Posted by biohealth 05/08/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

ΚΡΕΠΕΣ Vegan ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ,ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΜΟΥΡΑ
Οι κρέπες γεμίζουν με τρούφα σοκολάτας και καλύπτονται από γλυκιά κρέμα αμυγδάλου και φρέσκα μούρα.
Συστατικά:

  • 100 γραμμάρια αλεύρι T.1050 ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 350 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου ECOMIL
  • 20 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα τρούφας

  • 80 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 100ml. κρέμα αμυγδάλου ECOMIL
  • 1/2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη γλυκιά κρέμα αμυγδάλου
  • 100ml. κρέμα μαγειρικής αμυγδάλου ECOMIL
  • 25 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου

Συνταγή:
Για τις κρέπες
Ανακατέψτε μαζί όλα τα συστατικά με ένα μπλέντερ χειρός 
Αν δεν έχετε ένα μπλέντερ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα ξηρά συστατικά πρώτα και στη συνέχεια να ενσωματώσει τα υγρά αυτά. 
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας. του μείγματος.
Γυρίζετε το τηγάνι γύρω έτσι το μείγμα να καλύψει όλο το ταψί. Μαγειρέψτε σε μέτρια μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και στη συνέχεια να αναστρέψετε. Κρατήστε για το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσουν.
Για την κρέμα τρούφας
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Λιώστε τα κομμάτια σοκολάτας σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε την κρέμα αμυγδάλου και βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει και να βγάζουμε από τη φωτιά.
Για τη γλυκιά κρέμα αμυγδάλου
Χτυπήστε ελαφρά μαζί αμύγδαλο κρέμα και σιρόπι σφενδάμου και περιχύνουμε τις κρέπες.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα μούρα της επιλογής μας
Μια ακόμα υπέροχη συνταγή vegan για τους φίλους της ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ