ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Posted by biohealth 05/08/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Αυτή η συνταγή για κόκκινες φακές και λαχανικά είναι η τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό και πλήρες γεύμα γεμάτο ενέργεια
Συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου ΟΛΑ ΒΙΟ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250γρ κόκκινες φακές ΟΛΑ ΒΙΟ
  • Κρέμα μαγειρικής αμυγδάλου ECOMIL 200ml 
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​τζίντζερ

Για γέυση στα λαχανικά έχει χρησιμοποιηθεί:

  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 50g της καλαμπόκι
  • 50g μπιζέλια 
  • 50 του φετών καρότου

Συνταγή:
1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα άλλα λαχανικά: κουρκουμά, το τζίντζερ και κύμινο. 
Μόλις προστεθούν όλα, μαγειρέψτε για 4 λεπτά.
2. Βάλτε τις κόκκινες φακές, την κρέμα αμυγδάλου ECOMIL με 100 ml νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε τακτικά.
3. Βάλτε το κόλιανδρο έδαφος λίγο πριν το σερβίρισμα.
4. Καλή όρεξη !
Κόκκινες φακές σε άλλη διάσταση.......φυσικά από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ