ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΝΕΛΑ & ΚΥΜΙΝΟ

Posted by biohealth 01/08/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

Οι φακές είναι από τα πιο εύπεπτα όσπρια, με μεγάλη περιεκτικότητα σε φολικό οξύ. Αυτή η συνταγή με καρότα και καρύδα ECOMIL γάλα θα σας φέρει ενέργεια, υγεία και ευχαρίστηση!

Υλικά:

  • 300g κόκκινες φακές ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 μικρά καρότα
  • 400ml νερό
  • 1 κουτί πολτό ντομάτας
  • 200ml κρέμα μαγειρικής καρύδας ECOMIL
  • χυμός από 2 λάιμ
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κύμινο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα κευλάνης ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 c. κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Παρασκευή:

1. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
2. Προσθέστε τα μπαχαρικά με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
3. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε φέτες, προσθέστε τα στο τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
4. Ξεπλύνετε και προσθέτουμε τις φακές, το νερό, πολτό ντομάτας.
5. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά με ένα καπάκι.
6. Αν είναι απαραίτητο, προσθέστε το νερό, οι φακές πρέπει να είναι τρυφερές και κρεμώδες.
7. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το γάλα καρύδας, για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρετε με ρύζι, και πασπαλίστε με μερικά φύλλα φρέσκο ​​κόλιανδρο.
Μια υπερόχη συνταγή vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ