Panna Cotta Vegan

Posted by biohealth 01/08/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

Η διάσημη ιταλική Panna Cotta στην έκδοση vegan

χωρίς λακτόζη με βερίκοκα κομπόστα, και ροδάκινα ΜΕ κρέμα αμυγδάλου και γάλα αμυγδάλου ECOMIL

Συστατικά:

Εξυπηρετεί 4 άτομα (ή 6 μικρά σκαφάκια)

  • 20 cl κρέμα αμυγδάλου βιο ECOMIL
  • 30 cl ECOMIL γάλα αμυγδάλου ECOMIL
  • 60 g ζάχαρη καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 3 g αγάρ αγάρ
  • 4 ροδάκινα
  • 6 βερίκοκα

Προετοιμασία:

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα αμυγδάλου με 30 g ζάχαρη.
Προσθέστε το άγαρ άγαρ και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί για 1-2 λεπτά.
Αδειάστε το περιεχόμενο στα σκαφάκια (συμπληρώστε έως 3/4).
Αφήστε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια, αφού κρυώσει, το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για την παρασκευή κομπόστας ροδάκινων και βερίκοκων:
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, τα βερίκοκα ξεπλύνετε και κομμένο σε μικρούς κύβους.
τηγανίζουμε τα φρούτα σε ένα τηγάνι με τη ζάχαρη καρύδας 30g , για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. (τα φρούτα θα πρέπει να λιώσουν, αλλά τα κομμάτια να είναι ακόμα ορατά).
Μόλις κρυώσουν τα βάζετε στο ψυγείο.
Μόλις η Panna Cotta είναι έτοιμη, βάλτε πάνω τα φρούτα.
Τοποθετήστε πίσω στο ψυγείο και σερβίρετε πολύ κρύα.

Εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμο vegan γλυκό για το καλοκαίρι
από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ και τα προιόντα ECOMIL