ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ VEGAN

Posted by biohealth 22/09/2019 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο PASTA MANIA)
  • Σπόροι κάνναβης ΟΛΑ ΒΙΟ (προαιρετικά)

Υλικά για τον κιμά:

  • 200γρ. κιμά σόγιας ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 3/4 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κουτ.σουπας πελτέ ντομάτας
  • 1 συσκευασία 500γρ. χυμό ντομάτας ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 1/2 κ.γλυκού πάπρικα γλυκιά ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 1/2 κ.γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.γλυκού κοφτό κύμινο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2-3 πρέζες κανέλλα κανέλας Κευλάνης ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 2 κ.γλυκού κουρκουμά ΟΛΑ ΒΙΟ
  • αλάτι, πιπέρι

Υλικά για την μπεσαμέλ:

  • 1 L ρόφημα αμυγδάλου ή καρύδας ECOMIL
  • 12 κ.σούπας κοφτές αλεύρι 550 ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 4 κ.σούπας βούτυρο καρύδας KOKO DAIRY FREE
  • 1 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε, τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα απλώνουμε κατά μήκος σε λαδωμένο πυρέξ.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τριμμένο καρότο και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα και ρίχνουμε τον ξερό κιμά σόγιας ανακατεύοντας το μείγμα καλά. Έπειτα προσθέτουμε και τον πελτέ, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαγειρευτούν τα υλικά και να δέσει ο κιμάς αλλά να έχει λίγο ζουμάκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ή ότι άλλο υλικό θέλουμε ανάλογα τις γευστικές μας προτιμήσεις.
Ζεσταίνουμε το ρόφημα αμυγδάλου ή καρύδας και διαλύουμε τον κύβο και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσοχή να μην βράσει το γάλα. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το φυτικό βούτυρο και έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σίρμα συνέχεια μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα και να πάρει ένα απαλό ξανθό χρώμα. Ρίχνουμε και το ζεστό φυτικό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και συνέχεια μέχρι να δέσει και να πήξει η μπεσαμέλ. Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται κι άλλο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια τον κιμά να καλύψει όλη την επιφάνεια και στην συνέχεια ρίχνουμε και απλώνουμε την μπεσαμέλ. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε πάνω από την μπεσαμέλ, σπόρους κάνναβης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο περίπου για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 1 ώρα να δέσει και να σφήξει το φαγητό για να μην διαλύθει όταν θα το κόψουμε.
Νόστιμες απολαυστικες δημιουργίες vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ