Ψωμί με μελάσσα

Posted by biohealth 25/08/2019 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

Υλικά 

  • 1 φλ.τσ. αλεύρι ολικής άλεσης ΟΛΑ ΒΙΟ (συν 4 κ.σ. για πασπάλισμα)
  • 1 φλ.τσ. αλεύρι τ.1050 ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/3 φλ.τσ. μελάσα ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1/2 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι Μεσολογγίου
  • 1/4 φλ.τσ. βούτυρο καρύδας KOKO DAIRY FREE
  • 1 φλ.τσ. γιαούρτι καρύδας KOKO DAIRY FREE
  • 1/2 φλ.τσ. καρύδια ελαφρά κοπανισμένα

Εκτέλεση
Βουτυρώνετε μία ορθογώνια φόρμα ψωμιού και την αλευρώνετε με τις 4 κ. αλευριού ολικής αλέσεως. 
Αναμιγνύετε το αλεύρι τ.1050 με τη σόδα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. 
Ανακατεύετε το βούτυρο στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε αλέυρι ολικής άλεσης ανακατεύοντας καλά για 2 λεπτά. 
Προσθέτετε τη μελάσα και ανακατεύετε ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά. 
Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το μίγμα του αλευριού, το γιαούρτι καρύδας και τα καρύδια. 
Αναμιγνύετε καλά και αδειάζετε μέσα στην αλευρωμένη φόρμα. 
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.