ΝΙΦΑΔΕΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ

Posted by biohealth 12/03/2019 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

Το κουάκερ δεν έχει κανένα μυστικό αλλά αυτή τη φορά δοκιμαζούμε αυτή τη νόστιμη συνταγή για χυλό από φαγόπυρο φουντούκια και κακάο

Συστατικά:

  • 40 gr νιφάδες φαγόπυρο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 200 ml ρόφημα αμυγδάλου ή καρύδας ECOMIL
  • 1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορο καφέ ΟΛΑ ΒΙΟ  (χρήσιμο για να βοηθήσει το χυλό να διογκωθεί, αλλά όχι υποχρεωτικό)
  • 1 κουταλιά κακάο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κουταλιά της σούπας φουντούκια τριμμένα ΟΛΑ ΒΙΟ
  • λίγη βανίλια σε σκόνη BIOVEGAN

Προαιρετικά: μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον γλυκύτητα, με το μέλι ή το σιρόπι αγάβης. 
Επικάλυψη:

  • Σπασμένα φουντούκια
  • Φουντουκοβούτυρο ΟΛΑ ΒΙΟ

Προετοιμασία:
    Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τις νιφάδες του φαγόπυρου , το κακάο, τη σκόνη φουντουκιού, τον λιναρόσπορο  και ανακατεύουμε καλά.
    Στη συνέχεια, προσθέστε φυτικό γάλα, βανίλια και ένα επιπρόσθετο γλυκαντικό, εάν είναι απαραίτητο, στη συνέχεια, φέρετε σε μέτρια φωτιά και καλύψτε
    Αφήστε το να διογκωθεί για περίπου 3-4 λεπτά. Οι νιφάδες του φαγόπυρου απορροφώνται ταχύτερα από τις μεγάλες νιφάδες βρώμης
    Μόλις φτάσει η συνοχή του κουάκερ, σερβίρετε σε ένα μπολ.
    Προσθέστε λίγο τραγανισμένα φουντούκια για να γίνει πιο τραγανό, αλλά ιδιαίτερα μια καλή κουταλιά βουτύρου φουντουκιού.
Απολαυστικές συνταγές vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ