ΚΡΕΠΕΣ ΛΕΜΟΝΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Posted by biohealth 29/12/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

Συχνά λέγεται ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. όχι μόνο μας δίνει την ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, αλλά επηρεάζει και τη διάθεσή μας.  Όπως το βλέπω,  ξυπνήστε με τη μυρωδιά από φρέσκιες κρέπες (pancakes)  είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα με χαρά. Έτσι σήμερα θέλω να μοιραστώ αυτή την εξαιρετικά εύκολη συνταγή για να φτιάξω νόστιμες κρέπες αμυγδάλου και λεμονιού. Με λίγο σιρόπι καρύδας στην κορυφή είναι το καλύτερο πρωινό!
Συστατικά:

  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι ρυζιού ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 αυγό
  • 1/8 φλιτζάνι ρόφημα αμυγδάλου EcoMil
  • 2 κουταλιές της σούπας αμύγδάλα σε φέτες ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη αγάβης ΟΛΑ ΒΙΟ ή στέβια x 1
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και ξύσμα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  Σιρόπι καρύδας Bio NaturGreen  (προαιρετικό)

Προετοιμασία:
    Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αλεύρια, το μπέικιν και την ζάχαρη αγάβης ή στέβια.
    Χτυπήστε το αυγό και προσθέστε το στο μείγμα αλευριού. Προσθέστε επίσης το γάλα αμυγδάλου, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί.
    Ζεστάνετε ένα σκεύος και όταν ζεσταθεί , ρίχνουμε περίπου δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει.
    Σερβίρετε τις τηγανίτες με αμύγδαλα σε φέτες και ψιλοκομμένα στην κορυφή. Μπορεί να συνοδεύεται από σιρόπι καρύδας.
Νόστιμες συνταγές χωρίς γλουτένη με προιόντα από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ