Μπισκότα με κράνμπερρυ & chia

Posted by biohealth 29/12/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

Υπάρχουν τρόφιμα που είναι απλά αληθινό φάρμακο που δημιουργείται από τη φύση, και τα κράνμπερρυ είναι ένα από αυτά!
Χάρη στις πολλαπλές αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, τα κράνμπερρυ μας βοηθούν να διατηρούμε την υγεία μας σε ισορροπία χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.
Συνήθως καταναλώνονται αποξηραμένα για να διατηρήσουν όλες τις ιδιότητές τους άθικτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εκτός από την παροχή μια μεγάλη ποσότητα διαλυτής ίνας που απαιτείται για την καλή λειτουργία του εντέρου, παρέχουμε επίσης πολλή βιταμίνη C, Α, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6 και Ε
Από την άλλη πλευρά, οι σπόροι Chia είναι μια μεγάλη πηγή των ωμέγα-3 λιπαρά απαραίτητα για το σώμα μας, ώστε να γίνει ένα τέλειο συμπλήρωμα για να προσθέσετε σε γλυκά και φαγητά.
Θυμηθείτε ότι πρέπει να τα ενυδατώσετε στο νερό ή στο γάλα πριν τα καταναλώσετε , έτσι ώστε το σώμα να είναι σε θέση να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά του
Ο συνδυασμός αυτών των δύο τροφίμων έχει προκύψει για να δημιουργήσετε μία πολύ υγιεινή συνταγή χωρίς γλουτένη με πλήρη οφέλη για την υγεία μας, επειδή χρειάζεται να νοιαζόμαστε το σώμα μας .
Συστατικά:                                                                                                                                                                                                                                                              

  •   60 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου ΟΛΑ ΒΙΟ
  •   60 gr αλεύρι καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
  •   2  αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
  •   20 γραμμάρια σπόροι chia ΟΛΑ ΒΙΟ
  •  130 γρ ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ECOMIL
  •  50 γρ. κράνμπερρυ ολόκληρα ΟΛΑ ΒΙΟ
  •  25 γρ λάδι καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
  •  35 γρ. ζάχαρη καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
  •  σκόνης βανίλιας,κανέλα κευλάνης σκόνη,αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

Συνταγή για το μαγείρεμα μπισκότων κράνμπερρυ chia                                                                                                                                                                                                                      
    Βάζουμε το γάλα αμυγδάλου με chia σε ένα ποτήρι και το αφήνουμε να ενυδατωθεί (τουλάχιστον 15 λεπτά)
    Σε ένα μπολ χτυπούμε τα αυγά.
    Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το προσθέτουμε στα αυγά, και στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και συνεχίζουμε την ανάμειξη.
    Στη συνέχεια, προσθέστε την ενυδατωμένη chia στο μείγμα και ανακατέψτε καλά τα πάντα.
    Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το αλεύρι, την κανέλα, τη βανίλια, το μπέικιν και προσθέστε λίγο στο λίγο στο υγρό μείγμα.
    Προσθέστε τελικά τα κράνμπερρυ και δώστε μερικές στροφές μέχρι να διαλυθούν καλά. Θα παραμείνει ένα αρκετά συμπαγές μίγμα.
Παίρνουμε το μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για φούρνο (χρησιμοποίησα ένα γυάλυνο σήμερα) και απλώστε καλά, αφήνοντας ύψος περίπου 1-2 cm.
Με τον προθερμασμένο φούρνο, αφήστε το να γίνει για 10-15 λεπτά στους 170º.
Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε κύβους και μπορούμε να απολαύσουμε τα νόστιμα σνακ μας!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορεί να φυλάσσεται στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο για μια εβδομάδα τέλεια.
Νόστιμες συνταγές από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ