ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΡΕΒΥΘΙΑ & ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Posted by biohealth 20/12/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

Υλικά

  • 250 γραμμάρια βρασμένα μαύρα ρεβίθια ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 200 γραμμάρια ταχίνι ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 σκελίδες μαύρο σκόρδο ΟΛΑ ΒΙΟ ή κανονικό
  • 2-3 κουτ. σούπας χυμός φρεσκοστιμμένου λεμονιού
  • 2-3 κουταλιές σούπας μηλόξυδο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • Κουρκουμάς ΟΛΑ ΒΙΟ
  • Μαύρο πιπέρι σκονη ΟΛΑ ΒΙΟ
  • Αλάτι Μεσολογγίου

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε 200γρ μαύρα ρεβύθια σε μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το λεμόνι και το μηλόξυδο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε δοχείο, προσθέτουμε τον κουρκουμά, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας το ταχίνι ολικής άλεσης, ανακατεύουμε καλά και το πιάτο μας είναι έτοιμο.
Μεταφέρουμε σε πιάτο της αρεσκείας μας και το γαρνίρουμε με τα 50 γραμμάρια μαύρα ρεβίθια που κρατήσαμε.
Είναι ένα πιάτο με λιγότερες θερμίδες από το συνηθισμένο χούμους, καθώς δεν έχει λάδι και χρησιμοποιούμε μικρότερη ποσότητα ταχινιού.Ο κουρκουμάς τονίζει την γεύση του.

Ελληνικό προιόν ΟΛΑ ΒΙΟ για την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ