ΤΟΣΤ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΧΟΥΜΟΥΣ

Posted by biohealth 07/11/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

Νόστιμη παραλλαγή Vegan από το κλασικό σάντουιτς: γεμιστό με χούμους (χυμό ρεβυθιού), φρέσκο σπανάκι και φουντούκια.
Τύπος συνταγής: εύκολη       Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά (με το χουμους έτοιμο)
Συστατικά (4 άτομα):                                                                                                                                      

  • 8 φέτες του τοστ
  • 150γρ. Ρεβύθια ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας Ταχίνι ολικής ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 σκελίδα φρέσκο σκόρδο
  • χυμό 1 λεμονιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά ΟΛΑ ΒΙΟ
  • λίγη πάπρικα ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 30γρ φρέσκο βιολογικό σπανάκι από 
  • 20γρ φουντούκια τριμμένα ΟΛΑ ΒΙΟ
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι Μεσολογγίου
  • Μαύρο πιπέρι σκόνη ΟΛΑ ΒΙΟ

Προετοιμασία:                                                                                                                                                 
Προετοιμάστε το χούμους ρεβιθίου ακολουθώντας τις οδηγίες αυτής της συνταγής. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό αποβραδίς, για 8-12 ώρες. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό στο οποίο τα μουλιάσαμε και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά – 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, κρατώντας περίπου 200 ml απο το νερό στο οποίο έβρασαν.
2) Βάζουμε τα ρεβύθια, το χυμό λεμόνι, τον κουρκουμά, το πιπέρι, αλάτι κατά προτίμηση, το σκόρδο και το ταχίνι σε επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν ελαφρώς. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας το ελαιόλαδο σταδιακά και το ζωμό των ρεβυθιών. Χτυπάμε για τουλάχιστον 15 λεπτά.
3) Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα χούμους λείο και κρεμώδες, γα περίπου 5 λεπτά.
4) Σερβίρουμε το χούμους χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με καπνιστή πάπρικα και λίγο έξτρα ελαιόλαδο. Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.
Καθαρίστε και πλένετε το σπανάκι και σερβίρετε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τις φέτες του ψωμιού και συνθέστε τα σάντουιτς απλώνοντας το χουμμούς, προσθέτοντας μερικά καρυκευμένα φύλλα σπανακιού και φουντούκια.
Απολαυστικές δημιουργίες vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ