ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ & ΚΑΡΥΔΑ

Posted by biohealth 26/10/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,
Για όλους τους εραστές της ινδικής κουζίνας σας φέρουμε αυτή τη νόστιμη και εύκολη συνταγή. Το Dahl, ή κόκκινες φακές με κινόα , είναι ένα από τα πιο διάσημα πιάτα ινδικών τροφίμων. Και δεν μας εκπλήσσει. Η καρύδα, ένας τέλειος συνδυασμός μπαχαρικών, η υφή της φακής και της κινόα ... Μια έκρηξη γεύσεων που δεν θα αφήσει αδιάφορο κανένα δείπνο. 
Συστατικά: 
  • 100 γραμμάρια κόκκινες φακές ΟΛΑ ΒΙΟ 
  • 60 γραμμάρια κινόα ΟΛΑ ΒΙΟ 
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών 
  • 200 ml. κρέμα μαγειρικής καρύδας Ecomil 
  • 1 ψιλοκομμένο πράσο 
  • 1 κομμάτι ψιλοκομμένο τζίντζερ 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 χούφτα μαϊντανό 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά ΟΛΑ ΒΙΟ 
  • 1 κουταλάκι κουταλάκι του γλυκού κύμινο ΟΛΑ ΒΙΟ 
  • 2-3 πιπεριές καγιέν 
  • 1 χούφτα σπανάκι 
  • 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ 
  • Χυμός μισού λάιμ 
  • Αλάτι για γεύση 
Για να διακοσμήσετε τριμμένη καρύδα ΟΛΑ ΒΙΟ & μαϊντανός φρέσκος 
ΣΥΝΤΑΓΗ 
Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα με δύο κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας. Ψιλοκόβουμε το πράσο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν το πράσα αρχίζουν να γίνονται διαφανές, προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο, τζίντζερ, όλα τα μπαχαρικά, τις κόκκινες φακές σας και την κινόα. Ανακατέψτε καλά για μερικά λεπτά. 
Στη συνέχεια, προσθέστε τα δύο φλιτζάνια ζωμό λαχανικών και αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά. Τόσο φακές όσο και κινόα θα πρέπει να μαγειρεύονται πριν από το επόμενο βήμα. 
Μετά από αυτό το διάστημα προσθέστε την κρέμα μαγειρικής καρύδας και το χυμό λάιμ. Αφήστε άλλα δυο λεπτά για να μαγειρέψετε σε μέτρια φωτιά. 
Τέλος προσθέστε μια χούφτα φρέσκο ​​σπανάκι και ανακατέψτε τα πάντα ξανά. Απενεργοποιήστε τη φωτιά και αφήστε την να ξεκουραστεί. 
Σερβίρετε ζεστό με λίγο τριμμένη καρύδα, μαϊντανό και μια βουτιά χυμού λάιμ. 
Απολαυστικές συνταγές vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ