ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΡΕΒΥΘΑΛΕΥΡΟ

Posted by biohealth 24/10/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΡΕΒΥΘΑΛΕΥΡΟ
Μια πολύχρωμη νόστιμη vegan συνταγή με βάση την κολοκύθα
Συντελεστής δυσκολίας: μέτρια Χρόνος πραγματοποίησης: 40’λεπτά
Συστατικά (6 άτομα):                                                                              

  • 125γρ Ρεβυθάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 375 ml νερό
  • Αλάτι Μεσολογγίου
  • 60 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 125γρ φλούδα κολοκύθας
  • Πιπέρι μαύρο σκόνη ΟΛΑ ΒΙΟ

Προετοιμασία:                                                                                           
Πλύνετε καλά την κολοκύθα και βάλτε την σε μια χύτρα υψηλής πίεσης για περίπου μισή ώρα. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, αναμιγνύοντας καλά με τη βοήθεια μιας κουτάλας το ρεβυθάλευρο, νερό, αλάτι και 50 ml ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας καλά χωρίς να δημιουργήσετε σβώλους. Όταν η κολοκύθα είναι μαγειρεμένη, την κόβετε λεπτά και την βάζετε σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι, ώστε να γίνει σαν πολτός. Προσθέστε το στο πουρέ του ρεβυθιού και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά που καλύπτοντας το τηγάνι με ένα καπάκι. Μετά από τον απαραίτητο χρόνο, ρίχνετε το μείγμα σε ένα φύλλο ψησίματος. Αφήστε το να κρυώσει,και στη συνέχεια πλάστε τα φυτικά μπιφτέκια σας . Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ελαφρώς βουτηγμένο με λίγο λάδι, ψήστε τα φυτικά μπιφτέκια για 3/4 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε τα ζεστά, συνοδευόμενα από μερικά λαχανικά ή σάλτσα.
Υπέροχες vegan δημιουργίες από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ