ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ ΜΕ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Posted by biohealth 05/10/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ ΜΕ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Αυτή η πουτίγκα φαγόπυρου, είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δίαιτας και αποτελεί μία πρωτότυπη και απολαυστική vegan συνταγή. Αυτή η έκδοση με ενεργοποιημένο φαγόπυρο * και γάλα αμυγδάλου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες και με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Vegan, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και κατάλληλη για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι φαγόπυρο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου Ecomil
  • Ξύσμα μισού λεμονιού
  • Κανέλα κευλάνης σκόνη ΟΛΑ ΒΙΟ
  • Κανέλα κευλάνης ξύλο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κουταλιά του γλυκού σιρόπι αγάβης NaturGreen ( προαιρετικό)

Συνταγή:
Για να ξεκινήσετε την προετοιμασία αυτής της νόστιμης συνταγής, συνιστούμε να ενεργοποιήσετε το φαγόπυρο. Αυτό γίνεται για να αδρανοποιηθούν τα αντιοξειδωτικά από αυτό. 
Σας αφήνουμε τις σημειώσεις διαδικασίας παρακάτω. *

Ρίξτε τα δύο φλιτζάνια γάλακτος αμυγδάλου σε μία κατσαρόλα μαζί με ξύλο κανέλας και το ξύσμα λεμονιού.
Αφήστε το γάλα να βράσει 10-15 λεπτά ενώ αναδεύεται.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ενεργοποιημένο φαγόπυρο. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κουταλιά σιρόπι αγάβης για να γλυκάνετε.
Ανακατέψτε μέχρι να διογκωθεί το μείγμα. Το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το πόσο παχύ σας αρέσει το επιδόρπιο.
Όταν ετοιμαστεί , φυλάξτε το σε διαφορετικές φόρμες στο ψυγείο. Πριν απολαύσετε, πασπαλίστε τη σκόνη κανέλας και προσθέστε μερικά κομμάτια φυσικού αμυγδάλου ψιλοκομμένου.

* Γιατί να ενεργοποιήσετε το φαγόπυρο;
Η διαδικασία ενεργοποίησης του φαγόπυρου είναι απαραίτητη για την απενεργοποίηση των αντιοξειδωτικών του. Αυτή η διαδικασία είναι τόσο απλή όσο ο εμποτισμός των κόκκων του φαγόπυρου όλη τη νύχτα και το πλύσιμο καλά το επόμενο πρωί.
Με αυτήν την επιλογή, ενεργοποιείται και το σιτάρι. Αν θέλετε να προχωρήσετε και να πολλαπλασιάσετε τα ένζυμα και τα θρεπτικά συστατικά του, σας συμβουλεύουμε να το αφήσετε να στεγνώσει σε θερμότητα για 24 ώρες (ώστε να αρχίσει η διαδικασία βλάστησης).

Απολαυστικές vegan συνταγές από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ