ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Posted by biohealth 01/07/2018 0 Comment(s) Συνταγές μαγειρικής,

 

 

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

 

Μερίδες: 6
Θερμίδες: 336 kcal

 

 

 

 

 

 

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι στεγνή κινόα ΟΛΑ ΒΙΟ (να ξεπλυθεί)
  • 6 μεγάλες πιπεριές, διάφορα χρώματα
  • 1 1/2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 8 oz (220γρ) μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ντομάτα σάλτσα ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα κευλάνης σκόνη ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Μεσολογγίου
  • φρέσκια πιπεριά για γεύση
  • 2 κούπες ζωμό λαχανικών, χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι, νωπά ή κατεψυγμένα
  • 1 χούφτα (100γρ) αποφλοιωμένοι σπόροΙ κάνναβης ΟΛΑ ΒΙΟ

Οδηγίες
Προετοιμασία πιπεριών:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 ° F.
Πλένετε και κόβετε κάθε πιπεριά στο μισό. Απλά κόψτε το προσεκτικά στη μέση, αφήνοντας ένα κομμάτι σε κάθε μισή πιπεριά (αυτό βοηθά την πιπεριά να κρατήσει το σχήμα της). Αφαιρέστε τους σπόρους.
Βάλτε λίγο λάδι μέσα σε κάθε πιπεριά και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε το κομμάτι σε ένα μεγάλο φύλο ψησίματος Ψήστε τις πιπεριές, περίπου 15 λεπτά. 
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τις κατά μέρος.
Προετοιμασία γέμισης:
Ενώ οι πιπεριές μαγειρεύονται, ξεκινήστε να φτιάχνετε το γέμισμα. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέστε το κινόα σε 2 φλιτζάνια με χαμηλή βράση νερό (προσθέστε ένα τσίμπημα αλατιού). Τοποθετήστε το καπάκι στην κορυφή. Μαγειρέψτε μέχρι να εξαφανιστεί το υγρό και το κινόα είναι αφράτο.
Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 15 λεπτά για να μαγειρέψετε. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε στην άκρη.
Θερμάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε περίπου 3-5 λεπτά.
Προσθέστε μανιτάρια και σκόρδο, σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, περίπου 4-6 λεπτά.
Προσθέστε την πάστα ντομάτας και τα μπαχαρικά, μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Ανακατέψτε συχνά.
Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και αφήστε το να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά.
Προσθέστε μαγειρεμένα quinoa, σπόρους κάνναβης και καλαμπόκι. 
Συνδυάστε καλά. Δοκιμάστε το καρυκεύμα και προσθέστε περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες. Μαγειρέψτε για άλλα 5-8 λεπτά, μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Ανακατέψτε συχνά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε την στην άκρη.
Διαχωρίστε το μίγμα πλήρωσης ομοιόμορφα ανάμεσα στις πιπεριές, φροντίζοντας να γεμίσετε πλήρως κάθε πιπεριά. Τοποθετήστε τα όρθια σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος Αφήστε 1 ίντσα μεταξύ κάθε πιπεριάς. Ψήστε μέχρι το κινόα να είναι ελαφρώς καφέ και τραγανό στην κορυφή, περίπου 15-20 λεπτά.

Γευστικές συνταγές vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ