Φάβα κίτρινη ελληνική (λαθούρι) ΒΙΟ ΧΥΜΑ 5Kg

Φάβα κίτρινη ελληνική (λαθούρι) ΒΙΟ ΧΥΜΑ 5Kg
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΕΛΛΑΔΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 317kcal Πρωτεϊνες: 28,9γρ. Υδατάνθρακες: 46,4γρ. - Εκ των οποίων σάκχαρα: 0γρ - Λίπη: 1,69γρ. - Εκ των οποίων κορεσμένα:0,60γρ - Αλάτι: 0,06γρ.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 5Kg

ΦΑΒΑ ΚΙΤΡΙΝΗ (λαθούρι) BIO 

Η φάβα, αποτελεί το κατ' εξοχήν μεσογειακό έδεσμα και σε περιόδους νηστείας είναι το ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος.
Η φάβα είναι εξαιρετικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αναγκαία για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Ταυτόχρονα η κατανάλωσή της, μας προσθέτει ελάχιστες θερμίδες.
Περαιτέρω δε, είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β1(θειαμίνη), σιδήρου, χαλκού, φωσφόρου, καλίου και μαγνησίου. Περίπου 1/4 του φλιτζανιού φάβα, εφοδιάζει τον οργανισμό, με 10 έως 19%, της αναγκαίας συνιστώμενης ποσότητας των παραπάνω θρεπτικών συστατικών.
Η φάβα είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φολλικού οξέως και μαγγανίου, καθώς περίπου ¼ της κούπας φάβα μπορεί να μας εφοδιάσει με 20% της αναγκαίας συνιστώμενης ποσότητας αυτών των θρεπτικών συστατικών. Το φολλικό οξύ υποστηρίζει σημαντικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ συμβάλλει και στον σχηματισμό των αιμοφόρων αγγείων.
Τέλος, η φάβα βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου, προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά και συμβάλλει στη διατήρηση των κατάλληλων επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Είναι μια τροφή που δεν περιέχει καθόλου νάτριο και αυτό την κάνει ιδανική για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Προιόν ΟΛΑ ΒΙΟ Παράγεται στην περιοχή Σαγματά Βοιωτίας

 

  • Κατασκευαστής: OLA BIO XYMA
  • Κωδικός Προϊόντος: ΧΥΜ083
  • Χώρα :ΕΛΛΑΔΑ
  • Βάρος Συσκευασίας:5kg