ΣΙΤΑΡΙ ΔΙΚΟΚΚΟ ΒΙΟ 500ΓΡ

ΣΙΤΑΡΙ ΔΙΚΟΚΚΟ ΒΙΟ 500ΓΡ Σιτάρι Δίκοκκο
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΙΤΑΛΙΑ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 500gr
Bar-Code 5204217901074

ΣΙΤΑΡΙ ΔΙΚΟΚΚΟ   500γρ

Η Ζειά ως φυτό είναι κάτι σαν σιτάρι και κριθάρι, δεν έχει καμμία σχέση στην όψη με το καλαμπόκι, αλλα και το σπυρί του είναι σαν του σιταριού πιό πεπλατυσμένο και  χονδρό.

1.- Βοηθάει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών (ca, mg) κ.ά
2.- Καταστέλλει τις φλεγμονές που χρονίζουν στον οργανισμό και καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα.
3.- Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει την ανάπτυξη και μετάσταση του καρκίνου).
4.- Περιέχει το βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) πού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι το βασικό στοιχείο στη βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.
ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γραμμ. αποφλοιωμένο δίκοκκο (ζειας) σιτάρι ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 400 γραμμ. ντομάτες, χωρίς τη φλοίδα και τα σπόρια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 3 κ. σούπας μαϊντανό
  • 3 κ. σούπας βασιλικό
  • 2 κ. σούπας κρέμα σόγιας
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μαγειρική σόδα

Εκτέλεση
Βάζετε το δίκοκκο σιτάρι να μουλιάσει σε ένα μπολ με κρύο νερό για 3 ώρες (αν θέλετε να αποφύγετε και τη γλουτένη, αντικαταστήστε το σιτάρι με ρύζι). Στη συνέχεια το βράζετε για 1 ώρα, σε χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μία μετρίου μεγέθους κατσαρόλα και σωτάρετε τη σκελίδα του σκόρδου. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και τη σόδα. Μόλις βράσει το σιτάρι, το σουρώνετε και το προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας, που σιγοβράζει. Διαλύετε τη σόγια σε μερικές κουταλιές κρύο νερό και την προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε να βράσει για επιπλέον 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρετε αμέσως. Σημειωτέον, τη σόγια τη χρησιμοποιούμε για να μειώσει την οξύτητα της ντομάτας, όταν δεν επιθυμούμε να προσθέσουμε ζάχαρη.

  • Κατασκευαστής: OLA-BIO
  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ006
  • Χώρα :ΙΤΑΛΙΑ
  • Βάρος Τεμαχίου:500gr