ΑΛΕΥΡΙ ΛΟΥΠΙΝΟ ΒΙΟ 250gr

ΑΛΕΥΡΙ ΛΟΥΠΙΝΟ ΒΙΟ 250gr Άλευρα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΑΠΟ ΛΟΥΠΙΝΑ


_________   Υλικά    __________


  • 1 αυγό
  • 20g αλεύρι λούπινου ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 50ml γάλα καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
  • τσίμπημα αλάτι ιμαλαίων 
  • λίγο λάδι καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ 

_________   Μέθοδος Εκτέλεσης    __________

  • Χτυπάμε το αυγό μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τις τορτίγες στο μπολ, τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 
  • Ρίχνουμε λίγο λάδι καρύδας  σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, φροντίζουμε να πάει παντού, και μόλις κάψει λίγο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι.
  • Μόλις είναι έτοιμη, θα αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι και τότε τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί. 


Προσθέσετε τα υλικά της αρεσκείας σας. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΓΑΛΛΙΑΣ
Συστατικά Ψημένο αλεύρι 100% απο το λευκό γλυκό λούπινο
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1400kj/335kcal - Λίπη: 7g εκ των οποίων κορεσμένα:3g - Υδατάνθρακες: 13g εκ των οποίων σάκχαρα: 3g - Φ. ίνες:32g - Πρωτεΐνες: 39g - Αλάτι: 0,15g
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 250gr
Bar-Code 5204217904471

ΑΛΕΥΡΙ ΛΟΥΠΙΝΟ ΒΙΟ 250gr

Το αλεύρι λούπινου αποτελεί πλούσια πηγή ενέργειας και πρωτεϊνών με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Είναι πλούσια σε ανόργανα άλατα όπως είναι το ασβέστιο, ο φωσφόρος, ο σίδηρος, το κάλιο, αλλά και ουσίες όπως είναι η βιταμίνη C, η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, κλπ.  Το λούπινο μπορεί να θεωρηθεί το μυστικό αστέρι μεταξύ των εναλλακτικών φυτικών προϊόντων και αποτελεί λύση που μπορεί να αντικαταστήσει ισάξια τη σόγια, το ρύζι, το αμύγδαλο και τη καρύδα. 
Το αλεύρι λούπινου με περιεκτικότητα 50% σε πρωτεΐνες έχει ελαφρύ κιτρινωπό χρώμα. Αν το προσθέσουμε σε ποσοστό 1/3 στο σταρένιο αλεύρι, το ψωμί μας αποκτά  κίτρινο χρώμα, υφή κέικ και γεύση καρυδιού.
Αποτελεί  εξαιρετική επιλογή για τη βελτίωση της θρεπτικής αξίας του ψωμιού.Η υψηλή περιεκτικότητα του σε λυσίνη και η χαμηλή σε μεθειονίνη συμπληρώνει την περιεκτικότητα του αλεύρου σίτου σε πρωτεΐνες, οι οποίες είναι φτωχές στη λυσίνη και σχετικά υψηλότερες στα αμινοξέα που περιέχουν θείο. Ακόμη, το αλεύρι λούπινου είναι κατάλληλο για παραγωγή ζυμαρικών .


  • Κατασκευαστής: OLA-BIO
  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ198
  • Χώρα :ΓΑΛΛΙΑΣ
  • Βάρος Τεμαχίου:250gr

Ετικέτες: ΑΛΕΥΡΙ ΛΟΥΠΙΝΟ