Νιφάδες Δημητριακών

Νιφάδες Δημητριακών

Ταξινόμηση:
Εμφάνιση:
Εμφάνιση: Λίστα Πλέγμα
  • ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣΛΙ ΒΙΟ  500gr Νιφάδες Δημητριακών
     Η βάση μούσλι είναι μια πλήρης τροφή που έρχεται από τέσσερα διαφορετικά είδη νιφάδων ολικής άλεσης τα οποία σε συνδυασμό με ένα φυτικό ρόφημα από αμύγδαλο,καρύδα ή ρύζι μας δίνει το απόλυτο πρωινό γέυμα. Μπορεί να συνδυαστεί με ωμούς ξηρούς καρπούς ή με τα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σα..
  • ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΙΤΑΡΙΟΥ
    Οι νιφάδες σίτου αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών, ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Έχουν αντιπαρασιτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Ιδανική επιλογή για πρωινό με χαμηλές θερμίδες. Μπορούν να καταναλωθούν σε φυτικό ρόφημα της αρε..
  • ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΙΚΑΛΗΣ
    Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη (βασικά αμινοξέα ) και είναι πλούσια σε Φυτικές ίνες . Αυτό έχει θετική επίδραση στην πέψη. Η Σίκαλη χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή ψωμιού. Η σίκαλη αποτελείται από &nb..
  • ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ
    ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ (ΚΟΥΑΚΕΡ)  Οι νιφάδες βρώμης – τα γνωστά σε όλους μας quaker, αποτελούν μία εξαιρετική τροφή που δεν θα πρέπει να λείπει ποτέ από το ντουλάπι σας! Μάθετε γιατί πρέπει να εντάξετε τα quaker σήμερα κιόλας στη διατροφή σας! Διατροφικά στοιχεία Η βρώμη αποτελείται κυρίως από υδατά..
  • ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ
    Η βρώμη δεν περιέχει γλουτένη. Θεωρητικά δεν υπάρχει βρώμη που να είναι χωρίς γλουτένη και να μην προκαλεί προβλήματα σε άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Οι συνθήκες καλλιέργειας, μεταφοράς και επεξεργασίας της βρώμης προκαλούν τη μεταφορά ελάχιστης έστω γλουτένης από άλλα δημητριακά.  Αυτή η ..
  • ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΧΟΝΔΡΕΣ
    ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΧΟΝΔΡΕΣ (ΚΟΥΑΚΕΡ)  Οι νιφάδες βρώμης – τα γνωστά σε όλους μας quaker, αποτελούν μία εξαιρετική τροφή που δεν θα πρέπει να λείπει ποτέ από το ντουλάπι σας! Μάθετε γιατί πρέπει να εντάξετε τα quaker σήμερα κιόλας στη διατροφή σας! Διατροφικά στοιχεία Η βρώμη αποτελείται κυρίως α..
  • ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ
    Το Κριθάρι ανήκει στην οικογένεια των αγρωστωδών τα οποία κατάγονται από την Ανατολή. Το κριθάρι συνιστάται για στομαχικές και εντερικές διαταραχές. Η υψηλή ποιότητα του σε πρωτεΐνες και άμυλο,το καθιστά σημαντική τροφή. Επιπλέον, περιέχει, πολύ ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο,και πολλές βιταμίνες του συμ..
  • ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΕΧΡΙΟΥ
    ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΕΧΡΙΟΥ Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού, ήταν γνωστό στούς αρχαίους Έλληνες ,οι οποίοι το καλλιεργούσαν συστηματικά,κυρίως για την παρασκευή ψωμιού. (Ο πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές του ώς την ιδανική τροφή).  Υπάρχουν αναφορές στή βίβλο,για τη χρήση του κεχριού σε τύπο άζ..
  • ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΓΙΑΣ
    Η σόγια, είναι ένα τρόφιμο που διαθέτει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Ειδικά οι κρεατοφάγοι, θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν κάποιες φόρες το κρέας με σόγια, αφού η κατανάλωση της βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του αίματος στα άτομα με πολύ υψηλή χοληστερόλη και βοηθά στην αποκατάσταση βλάβης που ..
  • ΝΙΦΑΔΕΣ ΡΥΖΙΟΥ
    Οι νιφάδες ρυζιού είναι απόλυτα ισορροπημένη τροφή και προσφέρουν ένα πλουσιο πρωινό ιδανικό για όσους πάσχουν από χρόνια δυσπεψία και καούρα, κυρίως κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνδύαζονται με φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ή καρύδας καθώς και με γιαούρτι. Σοκολατόμπαλες με νιφάδες ρυζιου ..
  • ΝΙΦΑΔΕΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ
    ΝΙΦΑΔΕΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ  Οι νιφάδες φαγόπυρου είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα 100 γρ. φαγόπυρου περιέχουν 11-14 γρ. πρωτεΐνης. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως σε ριβοφλαβίνη (Β2) και νιασίνη (Β3), σε βιταμίνες Ε και Κ, ενώ περιέχει πολλά μέταλλα..
  • ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΙΝΟΑ
    ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΙΝΟΑ  ........ΜΕΓΑΛΗ ΠΗΓΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ Το κινόα χαίρει υψηλής εκτίμησης για την διαθρεπτική του αξία και θεωρείται υπερτροφή λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη (13%). Η κινόα παρέχει 10 απαραίτητα αμινοξέα, είναι γεμάτη μεταλλικά ιχνοστοιχεία. Είναι μια καλή πηγή φυτ..
  • ΝΙΦΑΔΕΣ ΝΤΙΝΚΕΛ
    ΝΙΦΑΔΕΣ ΝΤΙΝΚΕΛ ΒΙΟ Οι νιφαδες ντίνκελ (Dinkel) - αλλιώς σπελτ με προελευση τους Αλεξανδρινους χρονους και την περιοχη της Μεσοποταμιας αποτελουν προιον επεξεργασιας του αρχαίου δημητριακου που εχει μεγαλη συγγενεια με το γνωστο μας σιταρι. Η διαφορα του ειναι οτι το ντινκελ είναι πιο εύπεπτο κα..