Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

ΤΖΑΤΖΙΚΙ VEGAN ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ
ΤΖΑΤΖΙΚΙ VEGAN ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ Το απολαυστικό gourme ελληνικό πιάτο που χαρακτηρίζει την ελληνική μας κουζίνα τώρα και σε vegan διάσταση. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Υλικά: 500gr γιαούρτι σόγιας PROVAMEL φυσική γεύση 1 αγγούρι τριμμένο 3 κουτ σούπας ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο 50gr σπόρους κάνναβης ΟΛΑ ΒΙΟ ψιλοκομμένο άνιθο αλάτι πιπέρι Εναλλακτικά σας δίνουμε την δυνατότητα για το γιαούρτι σόγιας να το κατασκευάσετε και μόνοι σας Υλικά για το γιαούρτι 1/2lit ρόφημα σόγιας φυσικό NATURGREEN 6 κουτ σούπας μηλόξυδο ΟΛΑ ΒΙΟ 3/4 κουτ αλάτι 3 1/2 κουτ.σ..
Σοκολατόπιτα με πορτοκάλι
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ME ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Ο υπέροχος συνδυασμός της σοκολάτας μαζί με το πορτοκάλι δημιουργούν ένα εκρηκτικό νόστιμο κοκτέηλ γεύσεων. Συστατικά: 180γρ. αλεύρι ολικής μαλακό ΟΛΑ ΒΙΟ 100γρ ζάχαρη καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ 1 φακ. μαγιά 240γρ ζεστό νερό 1 κουταλάκι εκχ.βανίλιας 80γρ φυτικό έλαιο (αυτό που σας αρέσει) 1κουταλιά της σούπας μηλόξυδο Παρασκευή της κρέμας σοκολάτας: 100 ml φυτική κρέμα μαγειρικής αμυγδάλου ECOMIL 80 γρ. σοκολάτας (χρησιμοποιήστε την κανονική σοκολάτα και το εκχύλισμα πορτοκαλιού) Ξίσμα πορτοκαλιού Συνταγή: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 1..
ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΣΑΛΑΤΑ
ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΣΑΛΑΤΑ ​ Υλικά για 2 άτομα 1 σακ. ΦΑΚΟΡΥΖΟ 500γρ ΟΛΑ ΒΙΟ 50γρ σπόρους κάνναβης ΟΛΑ ΒΙΟ 1 φύλλο δάφνης 1 καρότο 1/2 πιπεριά κίτρινη,ή κόκκινη 1 ντομάτα  1 κρεμμυδάκι φρέσκο 2 κ.σούπας κάπαρη ελαιόλαδο μηλόξυδο ΟΛΑ ΒΙΟ πετιμέζι ΟΛΑ ΒΙΟ αλάτι Μεσολογγίου λίγη ρίγανη ​Συνταγή Πλένουμε βράζουμε το φακόρυζο με το φύλλο δάφνης ως να μαλακώσει χωρίς να λιώσει. Σουρώνουμε και φυλάμε στην άκρη. Όταν κρυώσει το μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα. Κόβουμε την ντομάτα και την πιπεριά σε κύβους, αφαιρώντας τα σπόρια εντελώς. Κόβουμε το κρεμμυδάκι σε ροδέλες. Τρίβουμε..
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΗ
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΗ Μια vegan νόστιμη πρόταση για ζυμαρικά πλούσια σε Ω3 σε συνδυασμό με την φρουτώδη γεύση του αβοκάντο Οι σπόροι κάνναβης είναι πλούσιοι στα απαραίτητα για τον οργανισμό λιπαρά οξέα, Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6. Περιέχουν μαγνήσιο, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση καλής υγείας σε περιόδους αυξημένου άγχους και έντονης επαγγελματικής φόρτισης. Το αβοκάντο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ένας εύκολος τρόπος για να το αγαπήσουν -και -τα παιδιά είναι να φτιάξετε μια σάλτσα με αυτό. Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα μια κρεμώδη, γευστική σάλτσα αβοκά..
Γλυκοπατάτες Ογκρατέν με σάλτσα καρύδας
Γλυκοπατάτες Ογκρατέν με σάλτσα καρύδας Ο απίθανος συνδυασμός από γλυκοπατάτες, άνηθο, καρύδα και λεμόνι δίνει μία πρωτότυπη και εκπληκτική γεύση σε αυτή τη συνταγή, Συστατικά ανά άτομο: 200γρ γλυκοπατάτες 60 ml κρέμα κουζίνας καρύδα ECOMIL  1 g αλάτι / πιπέρι 20 ml ελαιόλαδο Σάλτσα καρύδας: 30ml κρέμα κουζίνας καρύδα ECOMIL 5 g άνηθο 10ml χυμό λεμονιού 1ml καρυκεύματα με ελαιόλαδο Συνταγή: 1. Ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες 2. Κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα ανακατεύουμε με την κρέμα μαγειρικής καρύδας ECOMIL και το ελαιόλαδο. 3.Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες στο φούρνο για 20 λε..
ΟΜΕΛΕΤΑ VEGAN
ΟΜΕΛΕΤΑ VEGAN (Tortilla de Patatas)     Tώρα η ομελέτα είναι vegan! Συστατικά: 1 φλιτζάνι (120 γραμμάρια) ρεβυθάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ 1 φλιτζάνι (240 ml) νερό 1 κουταλάκι αλάτι Μεσολογγίου Λίγο μαύρο πιπέρι ΟΛΑ ΒΙΟ 1 κρεμμύδι, σε κύβους 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένα σε φέτες 3 μεσαίες πατάτες (περίπου 450 γραμμάρια / αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα Προαιρετικά πρόσθετα: πράσινη πιπεριά, τεμαχισμένα κολοκυθάκια, ψιλοκομμένη ντομάτα, κλπ.   Οδηγίες: Συνδυάστε το αλεύρι ρεβίθου, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακ..
Ψητά λαχανικά με φυτική κρέμα καρύδας Ecomil
ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ECOMIL Υλικά  : 3 μελιτζάνες 3 κολοκυθάκια 1 κόκκινη πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά 5 κουταλιές ελαιόλαδο 200ml φυτική κρέμα μαγειρικής ECOMIL καρύδα Bio 3 σκελίδες σκόρδου 1 κόκκινο κρεμμύδι αλάτι, πιπέρι και πάπρικα θυμάρι, μαϊντανό Συνταγή: Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε τέταρτα, αφαιρώντας τους σπόρους. Προετοιμάστε τη μαρινάδα: χύστε ECOMIL κρέμα μαγειρικής καρύδας Bio το ελαιόλαδο, αλάτι, ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό σε ένα μεγάλο κύπελλο..
NOODLES ΜΕ ΤΟΦΟΥ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
NOODLES ΜΕ ΤΟΦΟΥ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΥΛΙΚΑ: 200g τόφου 1 μεσαίου μεγέθους Κολοκυθι 1 φρέσκο κρεμμυδάκι συνδυασμός των πέντε μπαχαρικών για τόφου σας  2 κουταλιές της σούπας ECOMIL κρέμα μαγειρικής αμυγδάλου  1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ σάλτσα σόγιας tamari 2 κουταλιές της σούπας σπόρων κάνναβης ΟΛΑ ΒΙΟ ΣΥΝΤΑΓΗ: 1.Κόβουμε το τόφου σε κύβους και το μαρινάρετε μπαχαρικά και σάλτσα σόγιας 2.Κόβουμε το κρεμμυδάκι σε φέτες 3.Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες 4.Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε δύο διαφορετικά τηγάνια 5.Ψηνουμε το τόφου με φρέσκο ​​κ..
CACAO & GOJI BROWNIE VEGAN
CACAO & GOJI BROWNIE VEGAN Συστατικά: - 1,5 φλιτζάνια χουρμάδες medjool (περίπου 14) - 1 φλιτζάνι καρύδια με αμύγδαλα ΟΛΑ ΒΙΟ - 1/3 φλιτζάνι γκότζι ΟΛΑ ΒΙΟ - 4 κουταλιές κακάο criollo ΟΛΑ ΒΙΟ- - 2 κουταλιές λάδι καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ - 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο ΟΛΑ ΒΙΟ - 1 με 2 κουταλιές γάλα καρύδας ECOMIL - πρέζα αλάτι ιμαλαΐων. Βάζουμε τα καρύδια στο μίξερ για ένα λεπτό, και προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στην συνέχεια το απλώνουμε σε ένα δίσκο. Για το γλάσο μπορούμε να λιώσουμε σταγόνες μαύρης σοκολάτας με μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδα..
ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ Υλικά για 1 άτομο 200 ml γάλα καρύδας ECOMIL ή γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κουρκουμά ΟΛΑ ΒΙΟ 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ ΟΛΑ ΒΙΟ 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα κευλάνης ΟΛΑ ΒΙΟ 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι αγαύης NATURGREEN Συνταγή: 1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός το σιρόπι αγαύης σε μια κατσαρόλα έως να σιγοβράσει. 2. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατέψτε για περιπου 30 δευτερόλεπτα προσθέτοντας το σιρόπι αγάυης 3. Πασπαλίστε με μια πρέζα κανέλα κευλάνης και..