ΟΜΕΛΕΤΑ VEGAN

ΟΜΕΛΕΤΑ VEGAN (Tortilla de Patatas)     Tώρα η ομελέτα είναι vegan!

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι (120 γραμμάρια) ρεβυθάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 φλιτζάνι (240 ml) νερό
  • 1 κουταλάκι αλάτι Μεσολογγίου
  • Λίγο μαύρο πιπέρι ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κρεμμύδι, σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένα σε φέτες
  • 3 μεσαίες πατάτες (περίπου 450 γραμμάρια / αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Προαιρετικά πρόσθετα: πράσινη πιπεριά, τεμαχισμένα κολοκυθάκια, ψιλοκομμένη ντομάτα, κλπ.

 

Οδηγίες:

Συνδυάστε το αλεύρι ρεβίθου, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά για να αφαιρέσετε τα κομμάτια.
Ζεστάνετε λίγο λάδι πάνω από τη μέση υψηλή θερμότητα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι το μαλακό. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα σε μια πλάκα.
Προσθέστε λάδι στο τηγάνι και τηγανίστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να μαυρίσουν
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες στο κτύπημα του αλευριού και ανακατεύουμε.
Λαδώνετε ελαφρά ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε στο κτύπημα. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά έως ότου ο πυθμένας είναι καφέ. Βάλτε ένα πιάτο πάνω από το τηγάνι και γυρίστε την ομελέτα πάνω. Επιστρέψτε στο τηγάνι, καλύψτε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στο κάτω μέρος.
Αφαιρέστε το από τη λεκάνη και αφήστε το για 5 λεπτά πριν τεμαχιστεί και σερβίρισμα.
Vegan συνταγές από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ

 

Products related to this article